Jordi Pujol Ferrusola va moure 32 milions d'euros a paradisos fiscals entre 2004 i 2012

|

Pujol e hijo

Jordi Pujol Ferrusola, fill major de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, va moure 32.407.658 milions d'euros en divises amb destinació a paradisos fiscals entre el 30 de març de 2004 i el 28 de novembre de 2012 , segons revela un informe de l'Agència Tributària remès al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz.

Així consta en un acte dictat aquest dimarts per l'instructor en el qual es revela que el fill major de Pujol va dur a terme 118 operacions financeres en aquests vuit anys que van partir dels bancs Mediolanum, BBVA i Credit Suisse i van finalitzar en entitats de 13 països diferents, entre ells les Illes Caiman, Gabon o Lietchenstein.

El jutge instructor, que investiga a Pujol Ferrusola després que el seu exnovia denunciés que va traslladar diners en metàl·lic en borses a Andorra, acorda en el seu acte que els tres bancs li remetin "al més aviat possible i en un termini no prorrogable de 15 dies" la documentació que tinguin sobre els moviments realitzats per l'investigat.

En concret, el jutge sol·licita a les entitats financeres la cartolina de signatures, els contracte d'obertura, extractes i suports documentals consignats des de l'any 2004 fins a l'actualitat de qualsevol compte bancari i producte financer, incloent els que ja estiguin "cancel·lats", dels quals siguin titulars Jordi Pujol Ferrusola i cinc empreses vinculades a ell.

Es tracta, en concret, de les societats mercantils Iniciatives Màrqueting i Inversions S.A., Inter Rosario Port Services, Project Màrqueting Cat S.L., Activi Translation S.A. i Iberoamericana de Business and Màrqueting, dels quals l'investigat va ser "soci, administrador o autoritzat" en els seus comptes bancaris, extrem que vol corroborar el titular del Jutjat Central d'Instrucció nombre.

El jutge considera que aquesta diligència, sol·licitada per la Fiscalia Anticorrupció, resulta "pertinent, necessària i proporcionada a les finalitats de la present instrucció" sense perjudici de la "ulterior determinació" de la participació de Pujol Ferrusola en aquestes operacions i del "origen o justificació" de les mateixes.

NO ES VA ACOLLIR A l'AMNISTIA FISCAL

L'informe de l'Agència Tributària, que va ser lliurat al jutge Ruz el passat 5 de març, detalla que el fill major de Pujol o les citades societats van realitzar moviments de divises amb l'exterior i importacions i exportacions amb destinació a deu països a més de les Illes Caiman, Gabon i Lietchenstein. Les altres destinacions eren Luxemburg, Andorra, Croàcia, Argentina, Uruguai, Suïssa, Estats Units, Mèxic, França i Regne Unit.

Aquest ofici també revela que el denunciat no es va acollir a la denominada amnistia fiscal, al no constar que presentés declaració tributària especial.

Jordi Pujol Ferrusola és investigat després que el seu exnovia, María Victoria Álvarez, presentés una denúncia davant la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la Policia Nacional que va mantenir davant el jutge el passat 17 de gener en la qual assenyalava que va acompanyar a aquest a Andorra per traslladar una mochilla plena de bitllets de 500 euros.

La dona va assegurar que va realitzar viatges a Mèxic al costat del seu llavors nuvi relacionats amb la gestió de casinos i la construcció d'un hotel, i a Londres per invertir en una empresa de comunicacions.
En aquesta última ciutat, segons el seu relat, Pujol Ferrusola es va reunir amb una persona dedicada a blanquejar diners a les Illes del Canal que "els portava molts negocis a la seva família"; i la dona també va relatar davant la Policia que Jordi Pujol Ferrusola va realitzar viatges a Argentina en 2008 per fer inversions en el Port del Rosario.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH