El joc per Internet incrementa els casos de joves amb ludopatía

|

Ordinador

L'auge dels jocs per Internet a través de les xarxes socials i dels telèfons mòbils intel·ligents ha incrementat significativament el nombre de joves que acudeixen a les consultes dels metges especialitzats en el joc patològic.

Així ho assegura la doctora Susana Jiménez, responsable de la Unitat de Joc Patològic de l'Hospital de Bellvitge i coordinadora d'un estudi de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell) que ha analitzat la influència de l'edat en el trastorn del joc patològic.

Segons Jiménez, "ara arriben a la consulta pacients més joves, amb estudis universitaris i amb nivells socioeconòmics més elevats" com a conseqüència de la popularització del joc per internet, que ha canviat el perfil del pacient amb problemes d'addicció.

L'Idibell ha realitzat un estudi, publicat en la revista 'Journal of Gambling Studies', amb més de 2.300 pacients d'entre 17 i 86 anys que mostra que alguns trets de personalitat associats a l'edat són factors de risc per caure en una addicció al joc.

D'aquesta forma, els pacients més joves, d'entre 17 i 35 anys, tenen més tendència a la impulsivitat i a buscar noves sensacions que actuen com a factors precipitantes de l'addicció al joc,; mentre que per a les persones d'edat avançada, d'entre 55 i 86 anys, el joc és una via per "modular estats emocionals negatius, fugir de sentiments de solitud, insatisfacció o malestar físic".

"L'únic factor de la personalitat que no varia amb l'edat és l'autodirección, la capacitat de prendre les regnes de la nostra vida, de ser persistents amb un objectiu", un tret que, segons la investigadora, és "baix en totes les etapes i que pot donar la clau per actuar en el tractament i en la prevenció del trastorn".

Una de les conclusions de l'estudi és que el joc patològic és un trastorn transitori i episódico en la vida del pacient ja que hi ha determinats moments de la vida en els quals es pot controlar millor aquesta conducta; i també revela que les dones s'inicien més tardanament en el joc, cap als 35-40 anys, mentre que els homes comencen a jugar més joves.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH