Leonard Carcolé deixa l'Agència Catalana de l'Aigua

|

LEONARD CARCOLE

La guerra de l'aigua a Catalunya s'ha cobrat la seva segona víctima política. El director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Leonard Carcolé, deixa el seu càrrec per incorporar-se al sector privat.

L'ex directiu d'Agbar segueix els passos de l'antic responsable del departament de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, qui va declinar formar part del segon govern d'Artur Mes per retornar, també, al sector privat. Ell era el màxim responsable polític de la polèmica adjudicació de la gestió del servei d'Aigües Ter Llobregat (ATLL), la privatització més important de Catalunya.

El propi òrgan de control dels concursos de la Generalitat, l'OARCC, va assenyalar els errors del procés, que portaven a excluír a l'empresa guanyadora, Acciona. Aquesta resolució ha estat recolzada recentment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), encara que el cas no està tancat. Segons fonts jurídiques, el seu periple judicial pot portar anys.

En nota de premsa la Generalitat afirma que "Leonard Carcolé posa fi a la seva etapa com a director de l'ACA després d'haver culminat l'estabilització financera de l'empresa pública". I en aquest sentit diu "el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Leonard Carcolé, ha decidit posar fi a la seva etapa al capdavant de l'empresa pública, després de més de dos anys en el càrrec. Ja que el compromís de Carcolé com a director de l'Agència era per una legislatura, que va tenir una durada inferior a la inicialment prevista. Tot i això, ha allargat durant uns mesos la seva continuïtat a l'ACA per afavorir una correcta transició a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, degut al canvi de conseller".

Leonard Carcolé segons aquesta mateixa nota "considera que ha culminat els reptes fixats pels quals va ser nomenat com a director (reducció de la despesa de l'Agència, reestructuració del deute i increment dels ingressos, fet que ha estabilitzat la situació financera de l'ACA) i afronta ara una etapa per dur a terme nous projectes".

Malgrat tot la realitat ha estat que la seva gestió al capdavant de l'ACA ha estat polèmica pel camí triat per atallar el deute de l'empresa pública: bàsicament, incrementar tarifes. Aquesta política ha posat en peus de guerra als municipis catalans, últims responsables de les tarifes de l'aigua, els qui també han vist com l'ACA frenava qualsevol inversió que no estigués prevista per endavant. Fins i tot les obres de manteniment, segons altres interlocutors dels ens locals.

En l'etapa de Carcolé al capdavant d'ATLL, la factura de l'aigua s'ha disparat de mitjana un 25% a Catalunya, especialment en les localitats que es proveeixen de la xarxa Ter-Llobregat.

En la seva nova destinació Carcolé ha fitxat per un grup internacional amb molt poca presència a Catalunya, segons publica Expansió. Així, salvarà la incompatibilitat per dos anys d'ocupar un càrrec en una empresa del sector amb interessos a la regió. El director de l'ACA exercirà d'enginyer en la nova etapa professional que comença.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH