El jutge admet a tràmit la demanda de Bárcenas contra el PP per acomiadament improcedent

|

Bárcenas

El jutjat social número 16 de Madrid ha admès provisionalment a tràmit la demanda per acomiadament improcedent interposada per l'extesorero del Partit Popular Luis Bárcenas contra la citada formació política i ha assenyalat l'acte de conciliació "i si escau, judici" per l'11 de juliol de 2014.

Així ho assenyala la secretària del jutjat en un decret conegut aquest dijous en el qual es diu també que la demanda se substanciarà "per les regles del procediment d'acomiadaments/cessis en general". Segons aquestes normes, en la vista es tractarà inicialment que les parts aconsegueixin un acord de conciliació i, si aquest no s'aconsegueix, se celebrarà el judici practicant-se les proves que s'hagin sol·licitat.

A més, el decret adverteix a les parts que hauran de concórrer a la compareixença amb tots els mitjans de prova que poden valer-se i que, si el demandant (Bárcenas) no acudís ni al·legués causa justa que ho impedeixi se li tindrà "per desistit". Si el PP no compareix, afegeix la resolució, el judici continuarà "sense necessitat de declarar la seva rebel·lia".

En la seva demanda l'extesorero reclama ser indemnitzat per un total de 905.253 pel que li correspon en funció de la unió laboral que li va unir al PP des de març de 2010 fins al 31 de gener de 2013, període en el qual com a assessor del partit afirma haver cobrat 21.300 euros bruts mensuals.

QUANTITAT RECLAMADA

Precisament el decret dictat pel Jutjat requereix a Bárcenas al fet que en el termini de quinze dies aporti acta de conciliació davant el servei administratiu "relatiu a la reclamació de quantitat", és a dir, que informi de la quantitat concreta que sol·licita al PP en concepte d'indemnització per la improcedència del seu acomiadament.

En els raonaments jurídics del decret s'indica que les dades i documents aportats per l'el extesorero reuneixen formalment els requisits de capacitat o representació necessaris per comparèixer en el judici, per la qual cosa "procedeix l'admissió de la demanda" i ha d'assenyalar-se dia i hora per a la vista, que no podrà celebrar-se fins a juliol de 2014.

S'assenyala també que si les parts sol·licitessin la pràctica anticipada de proves el jutge decidirà el pertinent per a la seva pràctica. Si aquestes diligències consistissin en citació de perits o testimonis coneixedors dels fets, per exemple, podran ser sol·licitades fins a amb cinc dies d'antelació a la data del judici.

La decisió del Jutjat nombre 16 social es produeix després que el passat 15 de març l'extesorero i la representació legal del PP no aconseguissin cap acord després de l'acte de conciliació celebrat en el Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació (SMAC) de la Comunitat de Madrid.

La direcció nacional del PP ha vingut defensant públicament que Bárcenas no tenia activitat en el partit des d'abril de 2010, moment en què es va acordar amb ell realitzar una "simulació" en forma de "retribució" amb pagament en "diferit" i amb retenció a la Seguretat Social, en paraules de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal.

La legislació preveu que quan es produeix un acomiadament improcedent hi hagi prèviament un acte de conciliació per intentar buscar un acord si és possible i evitar anar a judici. No obstant això, la primera resposta de 'Gènova', gens més conèixer la demanda de l'extesorero, va ser assegurar que es veurien en els tribunals.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH