Blindar l'estat del benestar

Redacció Catalunyapress

Un dels efectes més perniciosos de la crisi econòmica que estem patint és que pot fer perillar conquestes socials que han costat molt d'aconseguir i que han permès bastir una societat més justa i amb més oportunitats per a tothom. La crisi ha deixat a Catalunya un índex de pobresa que ronda el 20% i un risc d'exclusió social dels menors de 16 anys que ha crescut fins a gairebé el 27%, de manera que ara hi ha més necessitats fonamentals a cobrir. Per tal de conservar el model societat, el govern de la Generalitat està aprofundint en una nova llei que preservi i redefineixi l'estat del benestar perquè sigui sostenible .

La política social és per a CiU un dels pals de paller en la construcció del país que volem. Ara, en època de grans dificultats econòmiques, volem assegurar la viabilitat de les estructures que donen cobertura a les necessitats essencials de la societat. Per això, tot i reconèixer la universalitat de les prestacions socials, es vol establir una major corresponsabilitat dels usuaris en funció de les seves rendes així com també més col?laboració pública-privada. No renunciem a la universalitat dels serveis públics i així continuaran essent, però també acceptem que cal més corresponsabilitat en el seu finançament perquè ningú en quedi exclòs. La nostra voluntat és assegurar els principis de solidaritat, d'equitat territorial, d'eficàcia i d'eficiència.
Hem de ser conscients d'on som i quins són els nostres recursos reals a dia d'avui, i la realitat ens diu que no arribem a tot. Aquest circumstància ens obliga a reajustar despeses i a prioritzar necessitats. És imprescindible fer sostenible, creïble i de qualitat l'estat del benestar. Cal donar respostes avui, però també preparar-nos tan bé com puguem per a demà.
Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d'Unió Democràtica i portaveu adjunta de CiU al Parlament.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH