Ruz suspèn les declaracions dels suposats donants del PP que va acordar Bermúdez encara que avança que les farà

|

Bárcenas

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha suspès les declaracions dels extesoreros del Partit Popular (PP) Luis Bárcenas i Álvaro Lapuerta i de deu suposats donants que haurien aportat fons a aquesta formació que el seu company Javier Gómez Bermúdez havia ordenat per al dijous i divendres d'aquesta setmana en una providència en la qual avança que aquestes diligències "s'acordaran" quan es notifiqui la querella a tots els afectats.

El responsable del Jutjat Central d'Instrucció número 5, que va assumir per ordre de la Sala penal la investigació dels 'papers de Bárcenas' en una peça separada del 'cas Gürtel', justifica l'ajornament de les compareixences argumentant que alguns dels querellats, com els empresaris Manuel Contreras Car (Azvi), José Major Orella (FCC), Antonio Vilella (Rubau) i Adolfo Sánchez, no havien rebut la notificació corresponent.

"Procedeix la suspensió del referit assenyalament, procedint-se amb caràcter previ a la notificació en forma de la querella a la totalitat dels querellats, remetent-se a aquest efecte els exhorts oportuns o en el seu defencto sent citats de compareixença davant aquest Jutjat; i verificat l'anterior s'acordarà", assenyala Ruz en una providència notificada aquest dimarts.

Gómez Bermúdez va citar com imputats als extesoreros del PP Luis Bárcenas i Álvaro Lapuerta; al presumpte nombre 2 de la trama Gürtel, Pablo Crespo; i als empresaris José Luis Sánchez Domínguez (Grup Sando), Manuel Contreras Car (Azvy) Juan Manuel Villar Mir (OHL), Luis de Rivero (Sacyr Vallehermoso), Alfonso García Pozuelo (Construccions Hispànica), Juan Manuel Fernández (Aldesa), José Major Orella (Foment de Construccions i Contractes), Antonio Vilella (Construccions Rubau) i Adolfo Sánchez.

No obstant això, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 3 va deixar fora de la investigació a l'exvicepresidente del Govern Rodrigo Estona i als exministres Ángel Acebes i Federico Trillo, contra els quals també anava dirigida la querella d'IU.

PRESÈNCIA DE LES ACUSACIONS


El jutge Ruz també acorda en la seva providència la personació en la causa d'Esquerra Unida (IU), Justícia i Societat, l'Associació Lliure d'Advocats (ALA), l'associació CODA-Ecologistes en Acció i la Federació Els Verds, que van presentar l'acció judicial admesa a tràmit per Gómez Bermúdez, encara que els obliga a actuar "sota una mateixa direcció jurídica i representació processal, sense perjudici que la indistinta intervenció dels diferents lletrats que subscriuen la querella".

Així mateix, incorpora a aquesta peça separada a les sis parts que exerceixen l'acusació en la causa en la qual s'investiguen les activitats de la trama 'Gürtel', entre elles la del Partit Socialista del País Valencià (PSPV-PSOE) i la de l'Associació d'Advocats Demòcrates d'Europa (ADADE).

RECURSOS DEL FISCAL

D'igual manera, pregunta a la Fiscalia Anticorrupció si desitja mantenir el recurs d'apel·lació i de queixa que va presentar per impugnar la competència de Gómez Bermúdez i si considera convenient acceptar la personación com a acusació popular de la Confederació General del Treball (CGT).

Finalment, el jutge instructor reitera a la Intervenció General de l'Estat la necessitat que designi a dos funcionaris com a perits a fi de "prestar auxili judicial i col·laboració en aquesta causa".

Gómez Bermúdez va lliurar aquest dilluns les actuacions sobre aquesta investigació que havia acordat "en compliment" d'un acte dictat per la Secció Tercera de la Sala penal el passat dia 27 de març en el qual va acordar que Ruz era el competent per investigar aquests fets en existir "nexes" entre els donatius que hauria rebut el PP i "la persona que els comptabilitza", en referència a Bárcenas.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH