Les dones amb sobrepès o obesitat tenen major risc de resultats neonatals i materns adversos

|

Sobrepès

Les dones amb sobrepès i obeses són més propenses a requerir atenció mèdica especialitzada durant l'embaràs a causa del risc augmentat de resultats adversos neonatals i materns, segons conclou un nou estudi publicat aquest dimecres en 'BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynecology'.

L'estudi, dut a terme per un equip de la 'Queen's University Belfast' i la Fundació Belfast d'Atenció de la Salut i Social, a Regne Unit, va trobar que l'obesitat materna té implicacions importants per a la salut que contribueixen a l'augment de la morbiditat i mortalitat tant per a la mare com el bebè. Les taxes d'obesitat a tot el món s'han duplicat en els últims 30 anys, per la qual cosa la taxa de dones embarassades obeses també està augmentant.

En aquest estudi, es van classificar les dones segons les classificacions de l'índex de massa corporal (IMC) de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Les categories van incloure a dones que tenien sota pes (IMC <18,5), pes normal (IMC de 18,5 a 24,9), sobrepès (IMC 25-39), i tres obeses subcategories: obesos de classe I (IMC 30-34,9), obesitat de classe II (IMC 35-39,9) i obesitat de classe III (IMC> 40).

Es va analitzar l'impacte de l'IMC en els resultats materns i neonatals en 30.298 embarassos únics d'una unitat de referència en el Nord d'Irlanda, a Regne Unit, durant un període de vuit anys (2004-2011). Dins d'aquest grup, el 2,8 per cent de les dones van ser classificades com a baix pes; el 52,5 per cent, amb pes normal; el 27,8% per cent, amb sobrepès; l'11 per cent, amb obesitat classe I; un 3,9 per cent, amb obesitat classe II, i l'1,9 per cent, amb obesitat classe III.

TENEN MAJOR RISC D'HIPERTENSIÓ I DIABETIS GESTACIONAL

Els resultats van mostrar que, en comparació de dones de pes normal, les dones de sobrepès de classe I i obesitat tenien un major risc de trastorns d'hipertensió, diabetis gestacional, inducció del treball de part, cesària, hemorràgia postpart i macrosomía (pes gran del bebè en néixer), amb tots els riscos significativament creixents en dones amb obesitat classe II i III. Per exemple, les dones de classe III obeses tenien quatre vegades més de probabilitats de desenvolupar diabetis gestacional en comparació de les de pes normal.

D'altra banda, les d'obesitat de classe III es van identificar com les de major risc de resultats adversos addicionals incloent el tenir un part prematur, un nounat que requereix ingrés neonatal i mort fetal, amb tres vegades més de probabilitats.

En les dones amb sobrepès i obeses també va haver-hi un increment en la probabilitat de problemes postnatales, com la fatla d'una lactància materna reeixida, que també ha demostrat que augmenta el risc de conseqüències per a la salut a llarg termini tant per a la mare com per al bebè en relació amb l'obesitat. Per contra, les dones amb baix pes tenien major risc d'anèmia i eren més propenses a donar a llum a un bebè de baix pes en néixer, en comparació de les de pes normal.

Valerie Holmes, del Centre de Salut Pública de la Universitat de Queen a Belfast, va dir: "aquest estudi a gran escala demostra clarament que el sobrepès o l'obesitat durant l'embaràs augmenta el risc de resultats adversos materns i neonatals".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH