Desnonaments i preferents: no poden rebre els més febles

Redacció Catalunyapress

De les moltes conseqüències negatives de la crisi econòmica, no es pot passar per alt tot allò que afecta als petits inversors i als qui han tingut la il?lusió de comprar un habitatge, que en massa casos han vist com la seva inversió o els seus estalvis han esdevingut un autèntic mal. Aquest és el cas de l'estafa de les accions preferents i dels desnonaments.

Els desnonaments preocupen des de fa molt de temps a Convergència i Unió. Arran de la sentència europea contra la llei hipotecària espanyola, el president del Grup Parlamentari Català, Josep A. Duran i Lleida, ha enviat una carta al ministre d'Economia, Luís de Guindos, per instar al govern de l'Estat a articular amb urgència criteris que permetin que els jutges suspenguin tots els processos de desnonament en curs fins que acabi la tramitació del projecte de llei de mesures urgents per reforçar la protecció de deutors hipotecaris i de la ILP de llei de la dació en pagament i lloguer social. Amb aquesta primera acció busquem evitar buits legals i pronunciaments judicials contradictoris que no farien sinó enrarir encara més el clima de crispació social que aquesta problemàtica ha aixecat.

Pel que fa a les accions preferents cal afirmar amb rotunditat que en molts casos ha estat una veritable estafa, cal dir les coses pel seu nom. En conseqüència, el govern de l'Estat ha de garantir que els afectats puguin recuperar els seus estalvis. La comissió de seguiment que s'ha anunciat ha de tenir en compte que les comunitats més afectades, com Catalunya, han de tenir representació, amb veu i vot. I també ha d'establir que els criteris que es fixin siguin el més simples i universals possibles perquè tots els afectats puguin arribar al 100% de compensació a través de l'arbitratge. I naturalment tot això s'ha de fer amb la màxima celeritat possible. Però, a més, instem el govern de l'Estat perquè s'incorporin els recursos necessaris per compensar els inversors que es demostri que van ser enganyats i per això fem una crida a tots els afectats a què facin les reclamacions pertinents.

Som conscients que mai s'hauria hagut d'arribar a aquest punt. La situació actual de desesperació que afecta molts estalviadors és a causa de la greu irresponsabilitat de determinades entitats financeres que, abusant de la confiança dels seus clients, van comercialitzar fraudulentament productes d'alt risc a canvi de liquiditat i el resultat final ha estat l'estafa que avui intentem resoldre.


Marta Llorens
Vicepresidenta portaveu d'Unió Democràtica de Catalunya i portaveu adjunta de CiU al Parlament

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH