El Duc recorre davant l'Audiència de Palma la fiança civil de 8,2 milions

|

Urdangarin

El Duc de Palma, Iñaki Urdangarin, ha recorregut davant l'Audiència de Palma l'acte pel qual li va ser imposada, al costat del seu exsocio Diego Torres, una fiança de responsabilitat civil de 8,2 milions d'euros en el marc de la causa que investiga un presumpte desviament de fons de 5,8 milions d'euros a través de l'Institut Nóos, segons han informat fonts judicials a Europa Press.

El marit de la Infanta Cristina ha impugnat d'aquesta manera l'acte en apel·lació, després que el jutge instructor del cas Nóos, José Castro, desestimés en primera instància l'anterior recurs que va presentar contra la caució.

Ara serà l'Audiència la que haurà de deliberar sobre si ha d'o no mantenir-se la fiança que pesa sobre Urdangarin i Torres.

En l'anterior recurs que va presentar el Duc, el seu advocat denunciava haver vist vulnerat el seu dret de defensa després de decretar-se la fiança, pronunciant-se d'aquesta manera "a l'efecte de que [el dret suposadament infringit] pugui continuar sent invocat, en el moment processal oportú", davant l'Audiència Provincial de Balears i, si escau, davant el Tribunal Constitucional.

És més, la defensa de l'encausat considerava que el seu patrocinat es veuria abocat a un "injust empobriment" i insistia "en la convicció i postura processal que a la meva mandante no se li ha d'aplicar fiança alguna de responsabilitat civil provisional derivada de la imputació de determinats delictes".

Per la seva banda, l'advocat de Torres asseverava que el seu client "ni per remei podia si més no imaginar que alguna cosa irregular pogués existir".

Segons el recurs, "és cert que l'Institut Nóos era un ens sense ànim de lucre, una altra cosa és que els professionals que van prestar serveis per al mateix, bé de forma directa, bé de forma subcontractada a través d'altres societats (...) no percebessin pel seu treball les contraprestacions econòmiques corresponents".

No obstant això, el jutge Castro, en l'acte pel qual va confirmar la fiança, va recalcar respecte a l'oposició del Duc que "no s'endevina on radica la indefensió" que va proclamar l'imputat "quan no es fa ús absolutament de res que no estigui incorporat a la causa i estigui en poder dels recurrents", en referència a Urdangarin i a Torres.

DESGLOSSAMENT DE LA FIANÇA

En concret, la fiança engloba els 1,2 milions d'euros que va percebre Nóos per a la celebració del primer Illes Balears Forum (2005); els 1,085 milions del segon (2006); els 1.044.000 milions de cadascuna de les tres edicions dutes a terme de l'esdeveniment València Summit, i els 382.000 euros que va percebre Nóos en virtut d'un conveni amb el Consell de la Generalitat i la Societat Gestora per a la Imatge Estratègica i Promocional de la Comunitat Valenciana, per la celebració d'uns Jocs Europeus que mai van tenir lloc.

Així mateix, s'inclouen els 54.520 euros pagats a Nóos pel Govern balear per al seguiment de la repercussió de l'equipo ciclista Illes Balears - Banesto; els 174.000 que va pagar l'Illesport per la creació de l'oficina del projecte d'aquest equip esportiu; els 116.566 de l'Ibatur per l'elaboració de material promocional de l'Illes Balears, i 2,1 milions de multa (un terç de la quantitat global sol·licitada).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH