Elena Valenciano:"En Carmen Chacón veig un comportament en certa manera deslleial"

|

9elena-valencià

Pressdigital.- Aquesta setmana Elena Valenciano  ha rebut de mans de Rubalcaba totes les regnes del control intern del PSOE. En l'entrevista concedida a El País ha contestat a totes les preguntes i entre elles les referents a Carmen Chacón i les relacions entre el PSC i el PSOE.

Elena Valenciano ha destacat que ara mateix serà ella la que estigui " més pendent del dia a dia del PSOE, perquè el secretari general pugui estar-ho menys". Dedicant-se concretament segons les seves pròpies paraules a la " coordinació entre el grup parlamentari, els territoris, l'adreça... És ocupar-me jo més del de dins i ell més del de fora, per ser més eficaços". Pel que deixarà espai a Rubalcaba perquè "pugui ocupar-se d'estar més en la societat i en les Institucions".
Les deslleialtats en el PSOE
Preguntada sobre si veia deslleialtat en el PSOE, Valencià es mostrat contundent i ha afirmat sobre aquest tema " Sí, veig alguns conats de deslleialtat. Jo en el PSOE vaig aprendre la cultura de ser molt crítics dins i molt lleials fos. Hi ha gent que l'ha entès a l'inrevés: semblar lleials dins i ser molt deslleials fos. Això solament afebleix al PSOE. I dins de deu, vuit, sis anys, el PSOE ho dirigirà probablement una altra persona. Com més fort sigui el partit, millor per qui ho vagi a dirigir dins de deu anys, de vuit o de sis"
Posteriorment a si es veia delealtad en Carme Chacón, Elena Valenciano ha dit " Doncs en Chacón veig... sí, de tant en tant veig que té un comportament en certa manera deslleial. Si una té una idea sobre el que hauria de fer el PSOE en alguna matèria el que ha de fer és dir-li-ho al PSOE. Això és el raonable". Alguna cosa que para ella Chacón "No, fa des de fa molt" encara que no està segur que sigui ella la que encoratgi les crítiques a l'adreça. " no ho sé".
Relacions PSC-PSOE
Quant a les relacions entre PSC i PSOE ha afirmat Valenciano que la voluntat de tots dos és la de "seguir junts. Una ruptura no es planteja, però sí una manera diferent de seguir junts. Hi ha mil maneres: està per exemple el model de CDU i CSU a Alemanya, dos partits diferents que es presenten en coalició i fan un grup parlamentari junts, però no participen els uns als congressos dels altres, no estan en els òrgans d'adreça... És una fórmula diferent: unitat política però diferenciació orgànica total".
Per a Valenciano per corregir l'asimetria en la relació entre PSC i PSOE no creu que " el PSC vagi a sortir dels òrgans d'adreça del PSOE ni que el PSOE entri en els de el PSC" i a ella li sembla que "a mi que el PSC estigui en l'adreça del PSOE no em sembla gens malament".
Encara que per a la número dos del PSOE, "la qual cosa un no pot fer és votar però no sentir-se concernit per les decisions que es prenen. Ara el PSC vota però no se sent concernit. Això és el que no pot ser". I a més Valencià té clar que si el PSC vota diferent del grup parlamentari "si pensen seguir votant diferent, no podran estar en l'adreça del grup parlamentari".
La protesta de la PAH
Quant a les protestes de la PAH Valenciano a dita : "Entenc la protesta fins al límit de la violència i la coacció. Això és coacció greu. No ho comparteixo. En el tema dels desnonaments hi ha hagut més sensibilitat al carrer que en la política, per descomptat. La política ha estat poc sensible als problemes dels ciutadans. Això és el que hem d'arreglar: tu no ets representant si els teus representats no senten que ho ets. Però les coses tenen un límit, i el límit és no assetjar. Els polítics no hem caigut del cel, ens han triat. Així com crec que el carrer té raó en moltes coses, també crec que el carrer ha d'escoltar que gens representa millor l'interès general que el Parlament espanyol. Si jibarizamos la política creixerà la influència de poders molt menys controlables, llegeixi's poder Financer".

Rubalcaba i el seu futur
Per a Valencià a dia d'avui, Rubalcaba és el millor candidat per presidir el Govern perquè "no hi ha ningú amb un projecte tan profund per a Espanya com el de Rubalcaba, ni dins ni fora del PSOE". Encara que si ell abandonar la primera línia política Elena té clar que no ha d'ires també perquè " Jo sóc el seu número dos, però jo estava aquí abans que ell".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH