Ercros redueix l'ERO de 198 a 97 acomiadaments

|

Ecros

Ercros ha aconseguit un acord amb els sindicats que ha permès reduir considerablement l'afectació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que la companyia va plantejar el 20 de febrer, per la qual cosa dels 198 acomiadats inicials i que suposaven un 12% de la plantilla, s'ha passat als 97, 101 persones menys.

Segons ha informat Ercros en un comunicat, el procés de la reestructuració es durà a terme entre abril i desembre d'aquest any. L'empresa ha destacat que aquest pla de reestructuració li permetrà millorar la seva estructura de costos fixos, especialment en els negocis associats al clor.

En el cas de la planta de Flix (Tarragona) s'ha passat de 156 a 75 acomiadaments del total de 207 empleats. Dels treballadors que perdran la seva ocupació en aquesta factoria, 61 estan operatius actualment i els 14 restants corresponen a persones acollides a una jubilació parcial.

La planta tarragonina reduirà un terç la seva producció de clor, que es correspon amb el clor consumit en altres plantes del Grup, i es manté la resta de la producció de clor i de les plantes de derivats, com a hipoclorit sòdic i àcid clorhídric, al mateix temps que la planta de fosfat dicálcico es mantindrà en funcionament.

Quant a la fàbrica de Cartagena (Múrcia), es preveu una reducció de la plantilla de sis persones, cinc de les quals estan operatives i una jubilada parcialment, una mesura que alleuja considerablement la decisió inicial de tancar les instal·lacions i que comportava l'acomiadament de tota la plantilla, composta per 22 persones.

Així, es mantindrà la producció de fosfat monocálcico, que es produirà preferentment a partir de fosfat dicálcico de Flix en lloc d'àcid fosfòric aliè.

Per la seva banda, en les plantes de Cardona (Barcelona) i Vila-seca II (Tarragona) i en els serveis comercials es duran a terme ajustos derivats de les actuacions anteriors que afectaran a 16 persones, 13 operatives i 3 jubilades parcialment.

La proposta inicial per a aquests centres era acomiadar a set dels 46 treballadors de Cardona, passar d'una plantilla de 154 a 144 a Vila-seca, i tres baixes dels 103 empleats de serveis comercials.

BALANÇ ECONÒMIC 2012


El grup químic va perdre 12,13 milions d'euros en 2012, enfront dels 0,81 de nombres vermells l'any anterior, més per la caiguda de volums que pels preus dels productes venuts, i va augmentar el seu deute financer en 2,44 milions fins a aconseguir els 123,65.

La seva xifra de negocis va caure un 1,2% fins als 677,53 milions d'euros per la recaiguda de l'activitat a Europa a partir de la segona meitat de 2012, i va atribuir aquest resultat negatiu al grup de negocis associats al clor, que va tancar amb pèrdues de 22,39 milions, mentre que les divisions de Química Intermèdia i Farmàcia van guanyar 7,09 i 3,16, respectivament.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH