L'activitat física durant la joventut pot ajudar a reduir el risc de fractures en la tercera edat

|

Nens

Sortir al carrer regularment a jugar a la pilota amb els fills pot ajudar-los a prevenir una fractura de maluc quan siguin majors, segons els autors d'una investigació presentada en el Dia de la Societat Ortopédica Americana per a l'Especialitat de Medicina de l'Esport, que se celebra a Chicago, Illinois (Estats Units) i publicada en 'American Journal of Sports Medicine'.

"Segons el nostre estudi, l'exercici en la infància pot estar associat amb menors riscos de fractures amb l'edat, a causa dels increments en la massa òssia màxima que es produeix en els nens en creixement que realitzen activitat física regular", va explicar l'autor principal, Bjorn Rosengren, de Skane University Hospital, Malmö, Suècia.

Rosengren i els seus col·legues van realitzar una intervenció basada en l'exercici controlat durant sis anys en nens de 7-9 anys en Malmo, Suècia. En el grup d'intervenció, 362 nenes i 446 nens van rebre 40 minuts d'educació física tots els dies a l'escola, mentre el grup de control de 780 nens i 807 nenes va rebre 60 minuts d'educació física per setmana.

Els investigadors van registrar les fractures en tots els participants i van seguir el desenvolupament de l'esquelet anualment. En el moment de l'estudi, hi havia 72 fractures en el grup d'intervenció i 143 en el grup control que suposen un risc de fractura similar. L'augment de la densitat mineral òssia de la columna va ser major en els nens i les nenes en el grup d'intervenció.

Durant aquest mateix temps, els científics van realitzar un estudi retrospectiu de cort transversal de 709 atletes masculins en la seva joventut, amb una edat mitjana de 69 anys i 1.368 controlis apariats, amb una edat mitjana de 70 anys per determinar quants d'ells havien sofert fractures i les taxes de pèrdua de densitat òssia. Dins del grup de persones que havien estat atletes, la densitat de la massa òssia es va reduir només mínimament entre 1 a 0,7 desviacions estàndard en comparació del grup control.

"L'augment d'activitat en les edats més joves va ajudar a induir una major massa òssia i millorar la grandària de l'esquelet en els nens, sense augmentar el risc de fractura. El nostre estudi posa en relleu una altra de les raons per la qual els nens necessiten fer exercici diari regular per millorar la seva salut ara i en el futur", va concloure Rosengren.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH