El FROB imposa una quitació per a les preferents de Catalunya Banc i NCG Banc del 61% i el 43%

|

Bancs

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob) ha establert una retallada mitjana per a les forquilles de participacions preferents de Catalunya Banc del 61%, mentre que en el cas de les forquilles de preferents de Novagalicia Banc (NCG Banc) la quitació se situarà en el 43%, va informar l'organisme depenent del Banc d'Espanya.

En el cas del deute subordinat, la quitació per a les forquilles de l'entitat gallega se situarà en el 41% per a la perpètua i en el 22% amb venciment, mentre que pels de Catalunya Banc serà del 40% en la perpètua i del 15% amb venciment.

En el cas de Bankia, el Frob imposarà als clients forquilles d'instruments híbrids descomptes sobre la seva inversió inicial que se situa en una mitjana del 38% en el cas de les participacions preferents, del 13% per al deute subordinat amb venciment i del 36% si es posseeix deute subordinat perpetu.

A més, el Frob ha establert també les quitacions per als instruments híbrids de Banc Gallego, en el qual compta amb una participació del 99,9%; en aquest cas la retallada per a les forquilles de preferents serà del 50%, en el deute subordinat perpetu del 39% i del 11% amb venciment.

Una vegada recomprados els instruments, s'imposarà la reinversió de l'import de la recompra en instruments de capital de les entitats corresponents.

En el cas de Banc Gallego, en estar en marxa un procés de venda de l'entitat, públicament anunciat, el Frob assenyala que cap la possibilitat que el possible comprador ofereixi una alternativa en instruments de capital propis.

El Frob espera que cap de les entitats que han de fer front als processos d'arbitratge hagin de rebre més diners.

"En el cas de Catalunya Banc i Novagalicia Banc, els arbitratges ja estan fets en una proporció molt elevada. Compleixen amb els recursos propis i no cal injectar més capital. En el cas de Bankia, el previsible és que tingui suficient capacitat de generació per complir amb els efectes de l'arbitratge", han puntualitzat fonts d'aquest organisme.

D'altra banda, com s'ha anunciat aquest divendres pel Govern, el Fons de Garantia de Dipòsits (FGD) podrà oferir als inversors minoristes, que com a conseqüència del bescanvi es converteixin en titulars d'accions no cotitzades de les entitats i que no disposin d'una via de liquiditat alternativa, la recompra d'aquests instruments al preu que es determini.

Serà el FGD el que adopti aquest preu, al que es podrà afegir un descompte posterior, segons fonts del Frob.

Per poder dur a terme aquesta operació, s'ha exigit a les entitats bancàries una vessa de 2.000 milions d'euros, una quantitat que el Frob considera "més que suficient" per donar liquiditat a aquests productes.

Així mateix, la Comissió Rectora del Frob ha acordat instar a les entitats en les quals té una posició accionarial rellevant (CX, NCG i BFA-Bankia) l'engegada o si escau la culminació dels arbitratges de consum que permetin una resposta àgil enfront de reclamacions de clients relatives a la comercialització de participacions preferents i si escau de deute subordinat.

En aquest sentit, fonts de l'organisme que lidera Antonio Carrascosa han indicat que entre el 25 i el 30% dels casos d'arbitratge de preferents han donat la raó a l'afectat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH