L'aplicació d'un IVA cultural menor permetria recuperar 1.800 llocs de treball 

|

teatre

La Junta Directiva de la Federació Estatal d'Associacions d'empreses de Teatre i Dansa (FAETEDA) ha presentat aquest divendres en el vestíbul del Teatre Coliseum de Madrid l'Informe sobre l'impacte de l'increment de l'IVA en el sector de les arts escèniques durant els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre de 2012. 
 

En l'informe que fa una comparativa de consum entre 2011 i 2012 queda patent que "la recaptació durant tots dos períodes ha tingut un descens global del 24,91% i que la recaptació neta per a les empreses ha sofert una baixada del 32,98%, deixant d'ingressar un total de 33.297.278?".
Així mateix "durant els mesos que van de setembre a desembre de 2012 hi ha hagut 1.800.000 espectadors menys que en el mateix període del 2011"
Des del punt de vista laboral, les conseqüències de l'augment de l'IVA també han estat negatives: "s'han perdut 596 llocs de treball directes. Alguna cosa que ha tingut un impacte negatiu sobre la recaptació global d'impostos i Seguretat Social, estimat en 2.978.151 euros".
Per aquest motiu el sector manifesti que "les arts escèniques s'enfronta a una situació d'emergència sectorial. Abans de l'augment de l'IVA mantenia una capacitat de resistència a la crisi superior a altres sectors. I la falta de paritat amb l'IVA que s'aplica en l'eurozona, tots amb IVA reduït, afecta negativament a la competitivitat internacional".
Per FAETEDA les conseqüències beneficioses per al sector de la revisió de l'IVA CULTURAL, són esperançadores ja que donaria lloc " a la recuperació de 2.524.000 espectadors, un augment de 53.000.000 euros de recaptació neta i una recuperació d'1.800 llocs de treball, així com l'augment dels ingressos per a les arques de l'Estat, en forma d'impostos i cotitzacions"

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH