Gas natural i iberdrola s'adjudiquen dos contractes del magatzem de residus radioactius

|

GAS NATURAL FENOSA PTE I CONSELLER DELEGAT

Enresa, empresa pública que s'ocupa de la gestió i emmagatzematge segur dels residus radioactius que es produeixen a Espanya, ha adjudicat al consorci format per GAS NATURAL FENOSA ENGINEERING i IBERDROLA ENGINYERIA dues dels tres contractes licitats per a la construcció del Magatzem Temporal Centralitzat (ATC) de Villar de Canyes (Conca). Els contractes, que van ser convocats a través de la Plataforma de Contractació de l'Estat el 12 de setembre de 2012, es formalitzaran una vegada complerts tots els tràmits requerits.

Enresa ha assignat al consorci el lot 2 de l'ATC, corresponent a l'Enginyeria del Mòdul del Magatzem d'Embalums de Residus de Mitja Activitat, i el lot 3, relatiu a l'Enginyeria del Magatzem d'Espera de Contenidors. L'import conjunt d'aquests dos contractes ascendeix a uns sis milions d'euros.
Els dos lots es corresponen amb projectes d'enginyeria complexos, per la qual cosa aquesta adjudicació ve a reconèixer l'experiència nuclear de GAS NATURAL FENOSA ENGINEERING i IBERDROLA ENGINYERIA. Ambdues són empreses de referència a nivell nacional, on han participat en els principals projectes del sector, i compten amb experiència internacional.
cal destacar que ha estat un concurs obert, en el qual, després de la qualificació administrativa, les empreses participants han pogut comprovar totes les valoracions tècnic-econòmiques dels seus respectius projectes. A més, la documentació de totes les ofertes es va presentar en tres sobres tancats, l'obertura dels quals es va realitzar seguint estrictament les normes prèviament establertes.
Gas Natural Fenosa
GAS NATURAL FENOSA és la major companyia integrada en gas i electricitat d'Espanya i Llatinoamèrica, capdavantera en comercialització de gas natural en la península Ibèrica i primera distribuïdora de gas natural de Llatinoamèrica. Està present en més de 25 països i compta amb prop de 20 milions de clients.
En la indústria nuclear, GAS NATURAL FENOSA ENGINEERING atresora una dilatada experiència en suport a explotació i enginyeria nuclear per la seva vinculació a la C.N. José Cabrera des de la seva etapa d'explotació fins al seu desmantellament, on actualment desenvolupa serveis d'enginyeria de la propietat per ENRESA.
També desenvolupa activitats en totes les especialitats nuclears incloent la seguretat nuclear, la protecció radiològica, l'experiència operativa, el tractament i la gestió de residus radioactius. Entre els seus projectes més destacats es troben a més del citat projecte d'enginyeria de la propietat i desmantellament i clausura de la C.N. José Cabrera, el projecte de caracterització de resines de Kozloduy NPP a Bulgària.
Amb aquesta adjudicació, GAS NATURAL FENOSA ENGINEERING consolida la seva presència en el negoci nuclear potenciant les seves capacitats en emmagatzematge i gestió del combustible gastat i residus.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH