El full de ruta dels mitjans públics catalans

Redacció Catalunyapress

En aquesta casa, i en aquesta modesta tribuna, ho vam escriure clar i en negreta quan Mas va aparèixer per la Generalitat com a president per primera vegada. Ho repetim diverses vegades: Hi ha un full de ruta secreta per desmantellar els mitjans públics catalans que comportarà la privatització de determinats serveis a favor d'un determinat grup de comunicació privat. Després va venir allò de que determinat diari català passava a guanyar-se l'apel?latiu per mèrits propis de Diari Oficial de la Generalitat. Fins i tot denunciem que el mateix conseller de Presidència, aleshores secretari general i portaveu, havia dit davant representants dels diaris locals de tot Catalunya, als quals negava el pa i la sal per culpa de la crisi, quan aquests li van preguntar perquè en canvi es donaven tants diners a aquest mateix grup: LV és una cosa de país.

Dilluns d'aquesta mateixa setmana protestàvem, una vegada més, perquè la celebració de l'"important" Consell Executiu de dissabte es "va filtrar" únicament a un prestigiós company d'aquella mateixa empresa. Dimarts, els col?legues que assistien a la roda de premsa al Palau li van preguntar a Homs pel mateix tema, amb una pregunta que no tenia cap mena de dubte: ha canviat la política de Comunicació del Govern?. Els aplaudiments al company de Televisió Espanyola que la va fer complementen l'estat d'opinió que tenim molts periodistes sobre el què està passant amb la llibertat d'expressió a Catalunya.

Avui, la volta de rosca ha estat el pressupost dels mitjans públics conegut ja pels propis treballadors de la ràdio i la televisió catalana. Res de nou al paradís que no hàgim denunciat tots, fins i tot el Col?legi de Periodistes, que també s'ha cansat tots aquests anys de predicar en el desert. I en aquest punt al que hem arribat Esquerra es posa les mans al cap, ens assembla que amb el mateix esperit de tolerància amb què ha admès la continuïtat d'Oriol Pujol al Parlament. I el PSC ha fet una nota molt contundent, que té escassa credibilitat, ja que abans havia retirat al seu millor parlamentari, Joan Ferran, la seva acta de diputat, perquè, segurament, era el "veritable flagell socialista" de les coses que passaven a TV3 i Catalunya Ràdio. I davant aquest gest innecessari ara no ens podem creure que al carrer de Nicaragua entenguin alguna cosa sobre el tema de la comunicació pública .... i privada.

Entre tots la mataren o estem entrant ja en la recta final d'una mort anunciada?. A nosaltres ens agradaria que TVC funcionés com la BBC, en tots els sentits, però això pinta ja que no serà possible, perquè els mateixos polítics que se'n han beneficiat apareixent en pantalla abusivament i procurant que els seus adversaris apareguessin molt menys, i que de pas van col?locar "la seva gent" en llocs clau, seran els mateixos que li donin un cop de gràcia a uns mitjans de comunicació amb una audiència de primer nivell que és l'únic que cal exigir als seus professionals.


Per fer-ho bé, cada vegada amb menys recursos, uns polítics que són incapaços de fer un pressupost de país, faran fora al carrer molta gent. I això és no només indignant, sinó un clar exemple que la culpa del que passa no la té només el ministre Montoro, sinó també aquells que van començar armant una escàndol amb la compra dels primers elements tècnics que feien falta per començar a emetre, se'n recorden els més vells de la casa?, que són ara els mateixos que ens diuen que no hi ha diners per seguir emetent.

Que se'n vagin!. Fora!. Ni un sol polític en la gestió dels mitjans públics!. Fem un estatut que els impedeixi prendre decisions sobre la casa que han portat a la ruïna i que siguin els professionals de perfil independent i reconegut prestigi els que es facin càrrec del timó d'una nau que camina cap al desballestament o, el que és pitjor, cap a les mans d'un empresari, com ho diria jo sense inquietar el conseller portaveu, de reconeguda solvència?


Manuel Fernando González
Editor i Director
www.catalunyapress.cat
www.pressdigital.es

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH