Hisenda nega que eliminin les ajudes per a trasplantaments a CCAA que incompleixin el dèficit

|

Trasplantaments

El Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha assegurat que no s'eliminaran les ajudes a trasplantaments a les autonomies que incompleixin amb el dèficit, i recorda que es tracten d'unes subvencions amb convocatòria prevista per a abril, amb el que "dins de la tramitació normal d'aquests expedients aquest ministeri encara no s'ha pronunciat sobre aquest assumpte".

"En aquests moments aquest ministeri encara no s'ha pronunciat, és a dir, la tramitació de la convocatòria no ha arribat a la fase en la qual se sol·licita l'informe d'Hisenda (en virtut de l'article 20.3 de la Llei d'Estabilitat Pressupostària), per tant és fals que es vagin a paralitzar aquestes subvencions, per la qual cosa podrien perfectament concedir-se", adverteixen.

D'altra banda, en tractar-se d'una convocatòria de subvencions, per l'aplicació de la Llei General de Subvencions, recorden que han de tenir un informe de fiscalització previ de la Intervenció Delegada de Sanitat. Aquest informe, destaquen, "té observacions, però en cap cas aquestes tenen efectes paralitzants i de fet ha estat fiscalitzat de conformitat".

I destaca que en ell es realitzen observacions per posar de manifest aspectes que, reiteren, "convindria tenir en compte o millorar la tramitació de l'expedient, sense que sigui un assumpte que estigui paralitzant la convocatòria ni la possible concessió, per la qual cosa una vegada passats aquests tràmits, la subvenció podria perfectament concedir-se".

Per tant, la Llei d'Estabilitat Pressupostària en el seu article 20.3 faculta a Hisenda a realitzar un informe favorable o desfavorable sobre la concessió de subvencions o subscripció de convenis, "sense que sigui automàtica la decisió si s'incompleix amb l'objectiu d'estabilitat pressupostària", afegeixen.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH