LA CCMA disminueix un 17% el seu pressupost per al 2013

|

Brauli Duart

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha aprovat avui, en sessió ordinària, l'avantprojecte de pressupostos per al 2013. Amb això, la disponibilitat pressupostària de la CCMA per enguany disminueix un 17% respecte a l'any anterior, que va tancar amb 348,2 milions d'euros, segons la liquidació provisional.

Amb això, la disponibilitat pressupostària de la CCMA per a aquest 2013 disminueix un 17% respecte a l'any anterior, que va tancar amb 348,2 milions d'euros, segons la liquidació provisional.

Pel que fa als ingressos, l'aportació pública prevista en el pressupost és de 225 milions, un 14% inferior al 2012. Les previsions d'ingressos publicitaris suposen 60,5 milions, un 10% menys sobre el tancament de l'any anterior. Per últim, la CCMA preveu una reducció de la resta d'ingressos d'un 18%, fins als 9,4 milions.

Per compensar aquesta caiguda d'ingressos i cobrir el dèficit generat l'exercici anterior, el Consell de Govern ha acordat l'aplicació de polítiques de contenció al pressupost de la Corporació. En aquest sentit, ha decidit reduir un 18% la despesa de personal i un màxim del 17% la despesa corrent, atès que, amb aquesta disminució, les partides de continguts audiovisuals i inversions acumularan ja, des del 2010, una reducció total de prop del 50%.

Després de la reunió del Consell de Govern, el seu president, Brauli Duart, i la resta de consellers s'han reunit amb els representants dels treballadors de la CCMA, TVC i Catalunya Ràdio per explicar el contingut d'aquest avantprojecte de pressupost. El president ha destacat especialment l'esforç de contenció realitzat en les partides relacionades amb continguts audiovisuals i inversions, que "en tres exercicis s'han reduït a la meitat", i ha defensat "no afectar-les més, atès que això suposaria creuar una línia vermella que posaria en risc l'actual model de servei públic de comunicació". En aquest sentit, Brauli Duart ha demanat als treballadors "diàleg i esforç per preservar i potenciar tots junts l'eina de cohesió social i nacional que representen els mitjans de la Corporació", procurant assolir en les properes setmanes un acord entre empresa i treballadors que garanteixi "el lideratge, la qualitat i la viabilitat dels nostres mitjans".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH