Els Notaris suspendran execucions hipotecàries extrajudicials si hi ha demanda per clàusules abusives

|

Sense títol

El Consell General del Notariado ha traslladat als gairebé 3.000 notaris que suspenguin qualsevol execució hipotecària extrajudicial, promoguda per un banc, si el deutor acredita l'admissió a tràmit per un jutjat d'una demanda en la qual impugna alguna clàusula de la seva hipoteca en considerar-la abusiva o una sol·licitud de mesures cautelars de suspensió de l'execució per aquesta mateixa causa.

Segons assenyala el Consell en un comunicat, aquesta decisió s'ha adoptat després de fer-se pública la sentència del Tribunal de Justícia de la UE, que ha determinat que la legislació espanyola sobre desnonaments vulnera la normativa comunitària perquè no garanteix als ciutadans una protecció suficient enfront de clàusules abusives en les hipoteques.

Així, el Consell ha traslladat també als notaris que si estiguessin tramitant un procediment d'aquestes característiques, informin al creditor hipotecari i al deutor de l'existència i abast d'aquesta sentència.
Actualment, els bancs tenen l'opció d'executar la hipoteca per la via extrajudicial davant un notari, per això "el Notariado ha pres aquesta decisió per evitar qualsevol perjudici a les persones deutores i perquè el col·lectiu notarial disposi d'un criteri comú que poder seguir tot esperant les decisions de caràcter legislatiu que s'adoptin per adequar els sistemes d'execució hipotecària judicial i extrajudicial", assenyala l'organisme.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH