Voluntat de diàleg?

Redacció Catalunyapress

El govern de CiU es va marcar tres objectius per a aquesta legislatura: lluitar contra la crisi econòmica i generar ocupació, complir els objectius econòmics previstos tot mantenint l'estat del benestar i impulsar una consulta perquè els catalans puguin decidir els seu futur polític. Tots tres eixos són irrenunciables, però sabem que només des del diàleg serà possible assolir-los. També des del primer dia vam dir que estàvem oberts a parlar amb tothom per portar el país endavant i per aconseguir el consens que la societat catalana va reclamar a les urnes. Malauradament, és difícil establir un diàleg quan una de les parts no fa altra cosa que tancar la porta a qualsevol proposta.

Malgrat l'actitud tancada del govern de l'Estat, la nostra aposta continua sent la de parlar amb tothom, inclòs el govern del PP, per tal d'aconseguir superar la situació de recessió de la nostra economia que fa patir tantes famílies.
En la reunió del Consell de Política Fiscal y Financera de dijous tindrem una bona ocasió per comprovar si el govern de l'Estat està realment disposat a buscar solucions des del consens o si el que vol és seguir posant pals a les rodes a totes les iniciatives sorgides des de Catalunya. Resulta imprescindible trobar una fórmula que permeti la flexibilització del dèficit que Europa ha donat al govern espanyol i que l'Estat no ha traslladat a les comunitats autònomes. No poden seguir carregant a les administracions autonòmiques l'acompliment del dèficit quan en la seva major part està generat per l'administració central.
Darrerament sembla que les veus del govern del PP també apunten una voluntat més dialogant per aconseguir un repartiment equitatiu de la flexibilització. No es ja una qüestió ideològica, sinó de sensibilitat social. Seria bo, no només per a Catalunya i per a les diferents comunitats, sinó per a les persones. El govern de l'Estat ha d'abandonar la política d'escanyament financer a la resta d'administracions, ha d'abandonar la visió curta d'interès partidista per pensar en les persones. Fins ara el comportament del govern del president Mariano Rajoy no ha fet sinó incrementar el patiment social. Seria, doncs, una notícia positiva veure que canvien les formes i s'aposta per anar tots a una per tal d'acomplir els objectius marcats, des de la justícia i la lleialtat institucional. Demà sortirem de dubtes.
Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d'Unió i portaveu adjunta de CiU al Parlament

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH