L'Armada Invencible

Redacció Catalunyapress

Com sempre, el Govern va filtrar la reunió d'urgència als amics. Si això és una primícia que vagi Déu i ho vegi, col?legues. Al final, tot es redueix a que la credibilitat del Gabinet Mas està pel terra, i faci el que faci mediàticament acostuma a girar-se-li en contra, perquè, senzillament, dirigeix els seus missatges polítics només als que encara el voten, que són els que llegeixen el mitjà que volen beneficiar. Els altres votants, o aquesta majoria, beuen d'altres fonts més diverses, cosa la qual ja va sent hora que la sàpiga el conseller portaveu i, de passada el seu cap, que és a qui, al final, els catalans demanarem explicacions si aquest nou gir cap a la dreta -amb marxa enrere inclosa-, li surt a l'inrevés, perquè segons diuen "no hay peor sordo del que no quiere oir".

I en aquesta especialitat auditiva és on Mariano Rajoy és un autèntic mestre. I sinó que li preguntin als col?legues que van tractar de fer-li tres preguntes seguides sobre Bárcenas en l'última roda de premsa realitzada a Brussel?les. Va escoltar les dues primeres "impertinències" dels periodistes i a la tercera va donar per tancada la convocatòria i se'n va anar cap a la porta sense immutar-se, aparentment. Si això no serveix per saber com se les gasta aquest senyor, aviat ho esbrinaran els que ara, des de Catalunya, aniran a demanar-li relacions després de tot el que s'havia armat amb el dret a decidir o amb la més recent iniciativa d'embolicar la troca amb una cadena humana a l'estil d'Estònia, Letònia i Lituània.

És a dir, que, per una banda, tenim l'Honorable Homs amb la mateixa política informativa que va portar al seu cap i amic a l'últim desastre electoral, i per l'altra, el Govern en el seu conjunt, parlant de diàleg amb Madrid sense comptar per a res amb el suport de l'oposició amb la que hauria de crear un front comú que defensés al Congrés els interessos de tots els catalans, i per si això no fos suficient, a més, s'afegeix a aquest "singular" bagatge el seu incorregible entusiasme per donar-li sense cap rubor, i on més li fa mal al Partit Popular, pel que se li posi per davant. Amb aquest argumentari, proposa un full de ruta que desemboca en el fet bíblic que el mannà li caigui del cel i que així -per fi!- Mas Colell pugui arribar a ensenyar uns pressupostos raonables a meitat de l 'exercici.

La veritat, és que vistes així les coses, l'horitzó no és gens esperançador, encara que com que l'Esperit Sant encara camina per aquí, potser es produeix el miracle i el de la Moncloa s'estova i ordena Montoro que afluixi la soga i tots tant feliços. És el mateix que va passar amb l'Armada Invencible, però a l'inrevés.

Com que aquestes coses se solen saber aviat, estic segur que la resposta la tindrem de seguida i, és clar, com que el que ens contestaran se suposa que no ens agradarà, aquest dia si que ens cridaran a tots els periodistes a Palau, perquè de les males notícies ningú en vol exclusives. Com si ho veiés.Manuel Fernando González
Editor i Director
www.catalunyapress.cat
www.pressdigital.es

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH