El Consell de Govern de la UPC avala acomiadar a 222 empleats i retallar un 10% els seus comptes

|

UPC

El Consell de Govern de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha aprovat aquest divendres acomiadar a 222 empleats, 90 membres del personal d'administració i serveis (PAS) amb contracte interí i 132 docents i professors associats, a més d'avalar la retallada d'un 10,4% el pressupost pel 2013.

Segons ha informat aquest divendres la UPC en un comunicat, el pressupost per aquest any serà de 278,4 milions d'euros, un 10,4% inferior al de 2012, que va anar de 310,9 milions, després de la reducció de fons de la Generalitat d'un 11,3% i del 30% per part de l'Estat, si bé han incrementat els ingressos de les matrícules vinculats a l'IPC.

La UPC ha acordat amb la Generalitat canalitzar el dèficit del 2012 fos del pressupost d'aquest any, a canvi de l'engegada d'un pla d'equilibri i sostenibilitat financera, ja que si no, tindria una "repercussió greu sobre la universitat".

Sobre aquest acord, el centre ha detallat que el pressupost 2013 està condicionat pel dèficit del 2012 de 10,9 milions d'euros, que segons la legislació vigent, hauria de sumar-se al de 2013, però per evitar-ho s'ha negociat amb el Govern l'elaboració del citat pla que permetrà "corregir la situació de dèficit i garantir la seva viabilitat i autonomia financera".

Aquest pla preveu disminuir l'activitat de "les unitats que no siguin imprescindibles per al normal funcionament de l'activitat docent, d'investigació i de transferència de coneixement", amb la reorganització, disminució i fusió d'estructures per facilitar l'estalvi.

Davant la impossibilitat de mantenir el grau actual de contractació interina i temporal i de reorganitzar el professorat docent investigador (PDI) i el PAS de tot el centre, "es preveu un sobreesfuerzo" per part dels professionals amb plaça fixa.

Els acomiadaments incidiran especialment sobre la temporalitat, per la qual cosa s'amortitzaran les places vacants i ocupades actualment per personal interí; a més, es modificarà la Relació de Llocs de Treball (RLT), que haurà de reflectir les minoritzacions realitzades i les requalificacions de llocs de treball a conseqüència de les reorganitzacions d'unitats, serveis, centres i departaments.

ALTRES MESURES

A més, el pla contempla incrementar les mesures d'estalvi energètic amb el tancament de tots els centres i unitats durant determinats períodes no lectius, així com la rebaixa de les partides d'ingressos i despeses genèriques "fins a aconseguir l'equilibri del pressupost".

La reunió del Consell, format per tots els sectors de la universitat i presidida pel rector, Antoni Giró, s'ha realitzat durant el matí d'aquest divendres i l'acord aprovat haurà d'elevar-se a la consideració del Consell Social.

La trobada s'ha celebrat en la Fundació UPC, al barri barceloní del Poblenou, i no en el rectorat del centre per evitar un bloqueig per part dels estudiants; no obstant això, centenars d'universitaris i professors s'han concentrat davant la fundació per mostrar el seu rebuig al pla d'ajust.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH