El Govern rep una maçada judicial per la seva impugnació d'un acord sobre la gestió de l'aigua de l'Àrea Metropolitana

|

agua

Catalunyapress.- El jutge de la secció 5ª del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha arribat a preguntar-se en la seva resolució, feta pública aquest divendres, pel contrasentit de la impugnació presentada per la Generalitat. Per aquest motiu hagi  tombat les pretensions de l'executiu català que va sol·licitar l'any passat la suspensió cautelar de l'acord de creació de la societat  Aigües de Barcelona Empresa Metropolitana de Gestió del Cicle Integral de l'Aigua, S.A, que nacia de la col·laboració entre Agbar i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

cal recordar que en data 6 de novembre de 2012, es va aprovar definitivament: l'establiment i la prestació del servei del cicle integral de l'aigua en favor d'aquesta societat. Ara la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la petició de suspensió reclamada per la Generalitat, que va impugnar aquest acord "per presumpta lesió de les competències autonòmiques".
En l'absurd de la reclamació de la Generalitat el propi jutge s'arriba a preguntar sobre el procés "Quin sentit té la mesura cautelar sol·licitada per la Generalitat? Per què la Generalitat vol que aquesta Sala suspengui tota aquesta operació en llaures al respecte de les seves potestats, quan estem a l'espera que la pròpia Generalitat exerceixi precisament, a través de la seva Administració Hidràulica, part de les potestats que entén ostentar de conformitat amb la legislació hidràulica catalana?"
Asímismo constata que en relació a aquest assumpte "AGBAR és el gestor del servei de proveïment d'aigua en baixa sobre la base de títols jurídics vàlids i Suficients". Pel que "no és l'AMB qui adjudica "directament" un nou contracte de gestió de serveis públics a SEM, sinó que és AGBAR qui aporta la seva activitat a la SEM i, sense aquesta aportació de SGAB, l'operació és irrealitzable". De aquí que el jutge determini finalment "la improcedència de la mesura cautelar sol·licitada".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH