La necessitat d'anar al bany a la nit pot empitjorar els símptomes de l'insomni

|

ANAR Al BANY

Un nou estudi suggereix que la nicturia, condició de la bufeta que provoca la necessitat d'anar al bany per orinar durant la nit, pot empitjorar el ja pobre somni dels adults majors amb insomni. Per això, els autors d'aquesta investigació, publicada en 'Journal of Clinical Sleep Medicine', planteja la necessitat de tractar la nicturia per ajudar a les persones amb insomni.

"Els resultats plantegen la pregunta clínica sobre la necessitat d'un tractament de la nicturia per ajudar a les persones amb insomni" --va afirmar Jamie Zeitzer, autor principal de l'estudi--. "Això és, saber si es podria alleujar molt l'insomni o somni pobre que es produeix en les persones majors pel tractament de la nocturia. Per descomptat, el contrari és molt possible: que un tractament adequat de l'insomni podria reduir la incidència de la nicturia".

En la investigació van participar un grup d'homes i dones majors amb insomni. El seu patró de dormir i despertar-se per anar al bany durant la nit es va avaluar durant dues setmanes utilitzant els registres de somni i amb actigrafía durant una setmana. A més, es van analitzar les relacions entre nicturia i diversos paràmetres de somni.
Els resultats mostren que el 54 per cent de tots els despertessis nocturns reportats es van associar amb la nicturia. Un major nombre de visites al bany es van relacionar amb un pitjor registre en la percepció de sentir-se descansat i una pobra eficiència del somni. Els despertessis mesurats per actigrafía eren un 11,5 per cent més en les nits en què hi havia un viatge al bany i despertessis després de l'inici del somni van ser un 20,8 per cent més durant aquestes nits.
No obstant això, despertar-se durant la nit per anar al bany no tenia efecte sobre el temps total de somni. L'estudi proporciona així el primer mesurament objectiu de la interrupció del somni i la seva relació amb la nicturia en la nit en la qual tots dos s'havien documentats de forma simultània. Segons els autors, entre dos terços i tres quartes parts de les persones majors enquestades en estudis epidemiològics assenyalen que el seu somni es veu pertorbat per la nicturia.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH