El govern del PP continua paralitzat davant l'atur

Redacció Catalunyapress

Les xifres d'atur que patim tant a Catalunya com a Espanya són del tot insuportables pel drama que suposen per a milers de persones que s'han quedat sense feina i, el que és pitjor, amb molt poques esperances de trobar-ne a curt termini. Aquesta situació es veu agreujada perquè moltes famílies tenen ja a tots els seus membres en edat de treballar a l'atur.

Quan es va aprovar la reforma laboral, des de CIU ja vam recalcar una i altra vegada que no serviria de res si no anava acompanyada d'un pla de xoc contra l'atur, i malauradament el temps ens ha donat la raó ja que la reforma s'ha mostrat altament ineficaç en termes de contractació.

Aquesta darrera setmana hem proposat al Congrés un pacte per que el Govern de l'Estat apliqui un pla de xoc per a la creació d'ocupació a curt termini, però el PP, seguint amb l'esperit de no negociar amb ningú, l'ha bloquejat.

Entre altres mesures per generar nous llocs de treball, proposem una bonificació del 100% de la quota empresarial per a contingències comunes per als autònoms i petites i mitjanes empreses que contractin indefinidament un treballador. També proposem un incentiu de cinc mil euros per lloc de treball generat. A més, demanem la possibilitat de capitalitzar el 100% de la prestació per atur per facilitar l'entrada de nous emprenedors al mercat laboral. Entenem a més a més que s'hauria de permetre a les pimes una flexibilització de les condicions contractuals marcades per la negociació col?lectiva en els seus primers cinc anys de funcionament.

Aquests són només alguns exemples de les mesures que hem proposat al govern del PP i que esperem que puguin anar endavant en un futur. No es pot seguir governant, tal com fa el PP, d'esquena a les persones i ignorant les preocupacions principals de la societat: l'atur i la manca d'oportunitats laborals. Cal donar una resposta ràpida i eficaç a aquest neguit. No fer-ho només demostra insensibilitat i, sobretot, una manca de voluntat de voler arreglar els problemes que avui pateix la nostra societat, mitjançant el diàleg i el consens.


Eva Parera
Portaveu adjunta de CiU al Senat i membre de la permanent d'Unió Democràtica de Catalunya

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH