A Catalunya no hi ha diners per al tercer sector ni els funcionaris però si per contractar nous assessors

|

JOAQUIM BOHILS

Catalunyapress.- Joaquín Bohils, membre de les JNC, va ser nomenat el passat 21 de febrer, amb efectes 1 de març d'aquest 2013, com a nou assessor del secretari general de la presidència, Jordi Vilajoana, amb un sou corresponent "a un lloc de funcionari del grup A, nivell de destinació 27, i complement específic de 30.094 euros anuals ".

El mateix secretari general de Presidència, Jordi Vilajoana, en declaracions als mitjans de comunicació ha justificat la incorporació al seu equip sobre la base de que Bohils "està molt preparat: és universitari, formal i parla anglès".

Joaquín Bohils haurà de compaginar la seva nova responsabilitat amb el seu treball de regidor en l'oposició a l'Ajuntament d'Arbúcies.
El deute de les administracions asfixia a les entitats socials catalanes
Al desembre de 2012 la Confederació d'Associacions Empresarials del Tercer Sector a Catalunya afirmava que entre la Generalitat, els Ajuntaments i el Govern devien a aquestes entitats "on total de 640 milions d'euros, dels quals 435 són responsabilitat del govern català", alguna cosa que va obligar "al 90% dels centres a retardar els pagaments de les nòmines dels seus treballadors i a un 51% d'ells a realitzar ajustos de plantilla".
En aquell moment tant Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa a gairebé 4.000 entitats socials com Xavier Puig, president de la Confederació d'Associacions Empresarials del Tercer Sector, van reclamar "al nou govern que es formi a Catalunya que prioritzi els pagaments a les entitats socials i l'atenció a les persones més vulnerables. Ja que dels 435 milions que els deu en total la Generalitat, el 29% correspon a subvencions, el 28% a concerts, el 22% a contractes, el 20% a convenis i un 1% a altres fórmules" .
La Generalitat va comunicar als funcionaris la pèrdua d'una paga extra en 2013
El passat 12 de febrer la Generalitat va plantejar als sindicats de la funció pública que l'estalvi en empleats públics d'aquest any ha de ser equivalent al de 2012, quan va suprimir la paga extraordinària de desembre.
Segons els càlculs dels sindicats, el descompte novament d'una paga suposa una rebaixa salarial d'entre un 5% i un 7%, i segons el coordinador de l'Àrea Pública de CC.OO. de Catalunya, Jesús González, els treballadors públics acumulen una pèrdua de poder adquisitiu superior al 25% des de 2008.
El seu homòleg en UGT, Xavier Casas, ha criticat la "improvisació" del Govern, ja que ha plantejat una retallada igual al de 2012 sense presentar un pla econòmic ni xifres concretes.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH