Surt fumata negra després de la segona votació

|

FUMATA NEGRA

El fum de la primera com de la segona fumata del Conclave per triar al successor de Benet XVI ha sortit negre,  la qual cosa indica que no ha estat triat el nou Papa després de la primera votació realitzada pels 115 cardenals electors del Col·legi Cardenalicio que s'han tancat en la Capella Sixtina després que el Maestro de Celebracions Litúrgiques, Guido Marini, pronunciés el 'Extra Omnes'.

Si, per contra, en alguna de les votacions d'aquest dimecres algun cardenal aconsegueix la majoria qualificada de dos terços, llavors la fumata blanca es podria avançar i sortir entre les 17,30 i les 18,00 hores.

En cas que al final del segon dia de Conclave, la seu segueixi estant vacant, els cardenals es retiraran una vegada més a la Casa Santa Marta. Els dies següents, se seguirà el mateix procés de votació i si al tercer dia encara no ha sortit la fumata blanca, els cardenals tindran un dia de pausa per a l'oració i el lliure col·loqui.

Si després de quatre sèries d'escrutinis no s'obtingués resultat positiu, llavors, segons el Motu proprio publicat per Benet XVI, els cardenals podran votar entre els dos més votats en l'últim escrutini encara que no per majoria sinó que de nou s'hauran d'aconseguir "almenys" els dos terços dels vots.

Durant tot el procés, els 115 cardenals hauran de complir amb el jurament fet aquest dimarts segons el qual es comprometen a "observar amb la màxima fidelitat" el secret sobretot el relacionat amb l'elecció del nou Papa, tant durant com després de l'elecció; juren no afavorir cap interferència, i cadascun promet, en cas de ser triat, exercir fidelment el 'munus Petrinum' de Pastor de l'Església Universal.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH