Catalunya no és Alemanya, portaveu Homs

Redacció Catalunyapress

Carmen P. Flores

Al conseller/portaveu del Govern, Francesc Homs, no li agraden les preguntes incomodes que li fan els periodistes i se li nota massa. Potser per això ha d'aprendre dues coses: la primera, a seguir bevent més aigua, amb permís de Leonard Carcolé, per veure si li canvia aquest to tant desagradable que utilitza últimament. I la segona, comprendre que entra dins de les seves funcions respondre les preguntes i no torejar als periodistes, perquè a ell els toros no li agraden i als periodistes, tampoc. Fer de portaveu és un treball molt dur; fer de periodista, també. He hagut de preguntar-li dues vegades pel mateix tema. La primera vegada li preguntava pel paper transgressor de l'Agència Catalana de l'Aigua -més coneguda com ACA-, envaint competències dels ajuntaments i de la Comissió de Preus de Catalunya, amb la proposta de pujada de preus de l'aigua. Es va posar a reflexionar sobre si "a Alemanya, que plou més que aquí, els preus eren quatre vegades més cars, la qual cosa ens hauria de portar a reflexionar, per tot això de la crisi". Reflexionar sobre què, senyor Homs? Que allà els sous són més alts que aquí, que el nombre d'aturats és molt inferior al nostre, o que som la comunitat d'Espanya on és més cara l'aigua, no per costos, sinó pels impostos agregats?. El portaveu va intentar despatxar-me d'aquesta manera tant poc professional. Però vaig esperar uns minuts, perquè sembla que ha oblidat el tossuda que sóc, per tornar a la càrrega i dir-li que no m'havia respost a la pregunta. Les seves paraules van ser "que si, que m'havia contestat, però que el que m'havia dit no m'agradava, cosa que va considerar era normal, doncs considera que si jo hagués estat d'acord amb la seva resposta, ell hauria donat una festa, perquè mai hi estava jo, d'acord". Com a periodista mai estaré d'acord amb les seves respostes sense contingut, del seu desgrat a l'hora de contestar, d'aquest gest d'incomoditat quan no diu la veritat, o quan, per sortir del pas, remata amb un "ja l'hi enviarem", i mai arriba aquesta informació promesa. Si alguna vegada coincidìs amb vostè, és que estaria fent molt malament el meu treball, senyor Homs, i això em donaria molt que pensar.
Però, què està passant amb/i a l'ACA, que fins i tot a la Consellería de Felip Puig estan que trinen amb aquest afany de protagonisme gens democràtic?. Faci-s'ho mirar, perquè, en contra del que vostè diu, les coses van per un altre camí i les administracions estan per respectar les lleis, per dialogar i arribar a consensos, perquè això de "per els meus"... són tics d'uns altres temps.

Carme P. Flores
Periodista

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH