Torres lliura nous correus per reafirmar que el Duc estava darrere de l'entitat successora de Nóos

|

Torres i la seva dona

Diego Torres, exsocio del Duc de Palma, Iñaki Urdangarin, ha lliurat al jutge instructor del cas Nóos nous correus amb els quals intenta reforçar la idea que el gendre del Rei Don Joan Carlos "era qui estava darrere" de la Fundació considerada successora de l'Institut Nóos, a pesar que un certificat inscrit en el Registre de Fundacions acredita que va ser el propi Torres qui va rebre poders, el 12 d'abril de 2007, per administrar aquesta societat.

Mitjançant un nou escrit presentat davant el Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, al que ha tingut accés Europa Press, la defensa de Torres assevera que "qui estava darrere, fins i tot davant si se'ns permet el joc de paraules", de la Fundació Deporti, Cultura i Integració Social (FDCIS) era Urdangarin, "la qual cosa no era cap secret".

No obstant això, el document del Registre de Fundacions certifica com en aquesta data el patronat d'aquesta entitat va acordar per unanimitat nomenar a Torres com a director de l'entitat així com atorgar-li poders "tan amplis com es consideri necessari" per a l'administració de la Fundació, dotant-li així de facultats "per al bon funcionament" de l'associació.

El certificat, datat el 19 d'abril de 2007, està signat per l'expresident del patronat Javier Nieto -a qui Torres va substituir en el càrrec en 2009- així com per l'exsecretario Raimón Bergós. En concret, la FDCIS va ser inscrita en el Registre de Fundacions el 14 de febrer d'aquest any, i entre els seus objectius aparents es trobaven fomentar l'ús de l'esport i la cultura com a eina d'integració social, a més de promoure la difusió de les investigacions entorn d'aquests aspectes.

En un dels nous emails aportats per la defensa de Torres, l'exdirectivo de Nóos Antoni Ballabriga a diversos membres de Nóos, entre ells a l'exsocio d'Urdangarin, que "tal com us apuntava en l'última reunió del comitè, a partir d'aquesta setmana Diego [Torres] relleva a Iñaki en la presidència de l'Institut".

"En unes setmanes Iñaki passarà a presidir la nova Fundació sobre Esport i Inclusió Social", apuntava el remitent en el correu, datat el 7 d'abril de 2006. A més, manifestava que la seva participació en el projecte dels Jocs Europeus que finalment no es van celebrar "es realitzarà sempre com a 'portaveu' de la Plataforma ProJuegos Europeus que es constituirà pròximament i que estarà integrada per exdeportistas europees".

Segons la Fiscalia, la FDCIS és una "prolongació" de Nóos després d'haver estat constituïda davant notari el 13 de desembre de 2006, quan havien passat vuit mesos de la teòrica desvinculació del Duc de Palma, Iñaki Urdangarin, dels seus negocis. L'entitat va ser impulsada després de cedir-se a favor seu tots els actius i passius resultants de la Fundació Areté, creada el 2 de maig d'aquest any.

La Fundació apareix a més vinculada a una suposada estructura fiduciaria creada per Urdangarin i Torres per desviar diners a l'estranger, concretament a Belize i Regne Unit, i on jugava un paper fonamental la societat De Goes Center for Stakeholder Management.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH