CaixaBank col·loca 1.000 milions en cèdules hipotecàries a 5 anys amb una demanda de més de 2.700 milions

|

Caixa Bank

CaixaBank, líder del mercat financer espanyol, ha tancat avui amb èxit una emissió de cèdules hipotecàries a cinc anys en els mercats de capitals per un import de 1.000 milions d'euros i ha generat una demanda de més de 2.700 milions d'euros.

El preu de l'emissió, que s'ha col·locat en menys d'hora i mitja, s'ha fixat en 210 punts bàsics sobre el midswap, l'índex de referència per a aquest tipus d'emissions, per sota del preu inicial (220 pb) gràcies a la important demanda rebuda. El cupó s'ha situat en el 3% i el cost de l'emissió suposa que CaixaBank s'ha finançat 42 punts bàsics per sota del Tresor Espanyol en el mateix termini.

Aquesta emissió s'emmarca dins del pla financer de l'exercici 2013 que servirà per reforçar l'excel·lent posició de liquiditat de CaixaBank, element clau en l'estratègia de prudència financera de l'entitat que, a tancament de 2012, se situava en 53.902 milions d'euros, en la seva pràctica totalitat de disponibilitat immediata, xifra que suposa el 15,2% dels actius totals.

El mes de gener passat, CaixaBank, el conseller delegat del qual és Joan Maria Nin, va tancar una emissió de 1.000 milions de bons sènior a tres anys amb una demanda de més de 5.000 milions. A més, a tancament del passat exercici CaixaBank mantenia un elevat nivell de solvència, amb un Core Capital (BIS II) de l'11%, després de la integració de Banca Cívica.

CaixaBank ha aprofitat les favorables condicions del mercat per continuar el seu programa d'emissions institucionals.

L'última emissió de cèdules hipotecàries que va realitzar CaixaBank va ser el febrer de 2012, quan es van emetre 1.000 milions a 5 anys a un preu de 248 punts sobre el midswap. Aquesta nova emissió demostra la confiança i valoració de les fortaleses de l'entitat per part dels mercats de capitals.

Aquesta nova emissió ha obtingut molt bona resposta per part dels inversors institucionals, amb més de 180 ordres. Destaca, especialment, l'interès per part d'inversors internacionals, el que torna a posar de manifest l'interès per les emissions de CaixaBank a l'estranger.

ELS INVERSORS INTERNACIONALS REPRESENTEN EL 79% DE LA COL·LOCACIÓ

El 79% de l'emissió s'ha col·locat entre inversors internacionals, destacant, principalment, països com Alemanya, França i Regne Unit, i la participació d'inversors com gestores de fons d'inversió i de pensions, bancs centrals, companyies d'assegurances i bancs privats. La col·locació entre inversors espanyols ha estat del 21%.

CaixaBank espera que aquesta emissió de cèdules hipotecàries sigui qualificada per les agències Moody's i Standard & Poor's amb un ràting de A3 i AA-, respectivament. Aquesta operació compta amb la consideració de benchmark, per la qual cosa els seus títols podran negociar-se en els principals mercats mundials de deute.

Els bancs col·locadors de l'emissió han estat BNP Paribas, CaixaBank, Citi, Deutsche Bank i Société Générale.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH