El Síndic de Greuges denuncia que solament el 26%dels nens que ho necessita tenen beca menjador

|

NINOS

 L'adjunta per a la defensa dels drets de la infància i l'adolescència del Síndic de Greuges de Catalunya, Maria Jesús Larios, ha alertat aquest dilluns que solament el 26% dels nens catalans que viuen en un entorn de pobresa relativa s'han beneficiat d'una beca menjador en 2012.

"La major part de les prestacions econòmiques orientades a la pobresa infantil presenten percentatges de cobertura molt baixes", ha criticat Larios durant la seva compareixença en la Comissió del Síndic de Greuges en el Parlament, en la qual també ha explicat que solament l'11,6% dels nens desfavorits s'han beneficiat de la renda mínima d'inserció (RMI), malgrat necessitar-ho les seves famílies.

Per això, Larios ha reclamat "una política social que prioritzi l'eradicació de la pobresa infantil per sobre de qualsevol altra cosa", i ha apostat per enfortir les transferències econòmiques de la Generalitat després d'assegurar que actualment són d'una eficàcia molt feble.
En al·lusió a l'Informe sobre els drets de la infància 2012 elaborat pel defensor del poble català, ha subratllat "nombrosos dèficits" en l'atenció als menors tutelats per part de la Generalitat, a la qual ha demanat que segueixi reforçant l'acolliment familiar dels petits en aquells casos en què estigui recomanat.
Així, ha recordat que hi ha "un nombre important" de nens l'informe dels quals de seguiment indica que han de créixer en un entorn familiar però estan en llista d'espera per poder estar amb una família d'acolliment, un recurs assistencial escàs a Catalunya.
ATENCIÓ PSICOLÒGICA
Larios ha alertat de dèficits en l'atenció psicològica dels menors tutelats: "La saturació de la xarxa d'atenció de salut mental impedeix assumir les especificitats de cada cas i molts nens no estan atesos com necessiten".
També ha demanat "una actuació més contundent i activa" amb aquells adolescents tutelats que tenen problemes conductuals, i ha recordat que aquest col·lectiu, especialment castigat en termes afectius, precisa de major atenció i protecció.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH