Cospedal demana al PP recuperar la política "amb el cap molt alt" enfront dels comportaments "reprotxables"

|

Cospedal

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha demanat aquest dissabte al seu partit recuperar "la política amb majúscules" i seguir treballant "amb el cap molt alt" per treballar per que Espanya surti de la crisi. "Tot la resta són ximpleries", ha sostingut davant els qui tenen "comportaments reprotxables o que repugnen".

Durant la inauguració dels fòrums titulats 'Junts Sortim', amb els quals el PP persegueix posar el focus de nou en les reformes del Govern de Mariano Rajoy per sortir de la crisi, Cospedal s'ha dirigit a membres del partit de tota Espanya per demanar-los que s'apropin als ciutadans i escoltin les seves opinions, "encara que moltes vegades" no les comparteixin.

"Necessitem un partit molt fort i obert per ser el millor sostingues del Govern que ha de treure a Espanya de la crisi", ha subratllat abans d'insistir que "tot la resta són ximpleries". "I la resta, i els dimes i diretes i tot això no importa. Tot això, que la immensa majoria de les ocasions no és ni veritat, no pot desviar-nos del nostre camí", ha emfatitzat.

Cospedal ha realitzat aquesta crida en un acte en el qual ha compartit faristol amb el sotssecretari d'Organització i Electoral del PP, Carlos Floriano, el sotssecretari d'Estudis i Programes, Esteban González Pons, i el sotssecretari de Política i Autonòmica, Javier Arenas -encara que aquest últim no ha pres la paraula--; i en el qual estava presenti tot el comitè de direcció del partit amb l'única excepció del president, Mariano Rajoy, "que ha de governar", com ha aclarit la secretària general.

"Nosaltres anem a lluitar contra aquells que no volen fer les coses ben o que tenen comportaments reprotxables o que ens repugnen. Anem a lluitar i anem a seguir lluitant amb el cap molt alt"
, ha garantit Cospedal després que Floriano hagués subratllat el "esforç de transparència" que ha fet el PP "perquè quedi clar que els pocavergonyes no caben".

PARTIT QUE VOL ESTAR VIU

En aquest marc, la secretària general del PP ha apostat per "recuperar la política", que "viu un dels seus moments més delicats des de fa moltíssim temps" perquè els ciutadans no confien en ella i pensen que està "allunyada de la realitat", i demostrar a la població que no tots els seus dirigents són iguals ni són "una espècie diferent".

"Cal sortir al carrer, de vegades ens agrada sentir-ho i altres vegades no. Però som un partit que vol ésser viu i estar en contacte amb la societat", ha insistit Cospedal abans de reiterar la necessitat de "recuperar la grandesa de la política". Per a això, ha recordat que el PP és una formació que va néixer amb la democràcia i no està "anquilosada" en "estereotips del segle XIX". "Així es va forjar el PP i això hem de recordar i portar avui a la concepció política i la ment ciutadans", ha recordat.

Segons ha reconegut, la política ha canviat i les formacions ja no es relacionen amb els ciutadans només durant els processos electorals, per la qual cosa "ara més que mai cal reaccionar". "No només de posi, ho hem de fer de debò", ha advertit a portaveus del partit en tota Espanya.

I davant la gravetat de la situació econòmica del país, Cospedal s'ha remès a la crisi viscuda en els anys 90, quan "ningú creia a Espanya" i no obstant això el Govern de José María Aznar "va aconseguir que fos fiable i un més en aquella locomotora europea". "Vam saber fer-ho llavors i som molt capaços de fer-ho ara", ha assegurat abans de garantir que Rajoy "no para de treballar" i "de cap manera ha caigut en la complacencia".

No obstant això, ha celebrat que "l'època més dura" de presa de decisions "ha passat" i s'ha obert ja "una nova etapa" en la qual el Govern tampoc "para de treballar i prendre mesures", davant el que ha recordat algunes de les propostes exposades pel cap de l'Executiu durant el Debat de l'estat de la Nació.

Al seu judici, Espanya està demostrant que va "a poc a poc" superant la crisi econòmica gràcies a que s'han posat "els pilars fonamentals" per a això i que han permès aconseguir una reducció del dèficit "en la qual ningú creia", que la cosina de risc estigui en nivells "que no es podien esperar fa molt poc temps" o que el deute estigui en el mateix nivell que en any 2010. "Fa un any molta gent deia que havíem de demanar la intervenció perquè no podíem, avui sabem que Espanya va a tirar endavant", ha celebrat.

PRENDRE EXEMPLE DE LA TRANSICIÓ


Per a Cospedal, això demostra que de les grans crisis no treuen als països "ni els buròcrates ni els tècnics ni per descomptat els il·luminats ni els populistes", sinó "els grans polítics", per la qual cosa ha apostat per "deixar al marge les lluites partidistes i interessis partidaris" i prendre exemple de la Transició, "on els polítics van deixar al marge moltes vegades els condicionants partidaris per aconseguir caminar cap a davant i que el país fos exemple democràcia i modernitat".

En aquest marc, ha advocat per "grans pactes d'Estat" perquè considera "un greu error voler anar cadascun pel seu costat". "No entenem com avui hi ha partits que no entenen que hem de treballar junts", ha reconegut d'advertir que les crisis no se solucionen "amb pegats ni debats regionals", sinó treballant junts "pel bé d'Espanya".

"Necessitem que no hi hagi divisions per coses que no són importants, no van al fons de la coses, només són aparents i moltes vegades només estan aquí per a interès de certs grups -ha emfatitzat--. Hem d'anar a la profunditat i l'important de les coses, que és sortir crisis".

PEGAR L'ORELLA A l'ASFALT

Per la seva banda, González Pons, encarregat d'obrir l'acte, ha reconegut que un partit no pot preparar els seus programes electorals ni analitzar la seva acció política "si no s'assabenta" del que passa al carrer, davant el que ha apostat per treballar al costat dels ciutadans perquè les formacions polítiques "tornin a ser útils" per a la població "com van ser en el passat".

"Anem a pegar l'orella a l'asfalt i el que sentim ho direm en veu alta", ha resumit gràficament González Pons abans que Floriano hagi animat als seus companys de formació a apropar-se "sense temor" a la gent per escoltar i alhora plantejar les propostes dels 'populars'.

"Sense defugir cap debat. No anem a defugir cap debat i anem a plantejar tots i cadascun dels problemes que més preocupen a la gent", ha garantit posant com a exemple les llistes obertes, la regeneració democràtica o el canvi en les circumscripcions. "Humilment hem d'apropar-nos a escoltar el que la gent vol sabent que de vegades hi haurà coses que no ens agradin", ha reconegut.

I tot això, considera que ho han de fer "orgullosos" de pertànyer al PP, un partit "que sempre ha sortit enfortit dels moments més difícils" i que recolza l'agenda reformista del Govern. Els 'populars' han resumit aquesta idea en un vídeo que recull les dificultats de diversos membres d'una mateixa família i que, malgrat recelar dels polítics, reconeixen la seva confiança en la democràcia.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH