El jutge sol·licita les actes de Nóos per saber si la Infanta acudia a les juntes

|

Urdangarin i Cristina

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha sol·licitat la certificació de totes les assemblees i juntes que va celebrar l'Institut Nóos entre setembre de 2003 i març de 2006, amb l'objectiu de saber si en elles es van reunir tots els seus membres i, entre ells, la Infanta Cristina en la seva qualitat de vocal de l'entitat, tal com consta en un acte al que ha tingut accés Europa Press.

Mitjançant aquesta resolució, notificada aquest divendres a les parts, el jutge instructor del cas Nóos atén així a la petició cursada pel sindicat Mans Netes, acusació popular en aquest procés, der eclamar totes les actes, amb les signatures dels seus components, dels Consells d'Administració i de les Assemblees Generals, com a mitjans de prova "fonamentals en la imputació" de la filla del Rei Don Joan Carlos.

D'aquesta manera, el magistrat ha requerit a l'exsecretario de Nóos Miguel Tejeiro que informe sobre quantes juntes o assemblees, ordinàries o extraordinàries, van tenir lloc en concret entre el 23 de setembre de 2003 i el 20 de març de 2006, així com les persones que acudien a les mateixes, el seu lloc de celebració, aportant per a això tota la documentació de la qual disposi en aquest sentit.

En el seu acte, el jutge se centra principalment en l'assemblea general extraordinària del 23 de setembre de 2003, del 19 d'octubre de 2004 i del 20 de març de 2006, per saber si van participar en elles tots els membres de l'Institut. Així mateix, respecte a l'acta d'aquesta última, demana que se certifiqui a qui pertany la signatura que apareix com la del secretari personal de les Infantes i extesorero de Nóos, Carlos García Revenga, qui va negar que fos seva.

Mentrestant, el jutge ha lliurat manament al registre mercantil de Barcelona a fi que remeti al Jutjat copia de la fulla registral de la mercantil Aizoon, empresa de la qual Urdangarin és copropietari al 50 per cent al costat de la seva esposa.

D'altra banda, Castro ha oficiat mitjançant la mateixa resolució a l'entitat bancària La Caixa perquè informi sobre qui són els titulars i autoritzats del compte que Urdangarin va adjuntar en un correu electrònic remès a la noble alemanya Corinna zu Sayn-Wittgenstein. De la mateixa manera, demana que aporti la relació de moviments efectuats des del 23 de setembre fins avui.

I és que, segons varis dels emails aportats a la causa, Corinna hauria realitzat gestions perquè el Duc de Palma comencés a formar part de la seva pròpia fundació, coneguda com a Fundació Laureus.

LA INFANTA ERA VOCAL EN NÓOS PERQUÈ CALIA "COBRIR SEIENTS"

Tal com va justificar el Duc a la seva declaració com imputat del passat 23 de febrer entorn del paper exercit per la seva dona en Nóos, la Infanta era vocal en l'Institut que presidia perquè feien falta cinc persones per formalitzar la Junta Directiva i "vam tenir, com dir, que cobrir aquests seients". No obstant això, va assenyalar que la seva esposa no feia "absolutament gens" sinó que va ser nomenada com a persona "de màxima confiança i transparència" per al càrrec que anava a ostentar.

"Era una persona de confiança meva en la Junta Directiva, simplement això, amb la voluntat màxima de donar una transparència i una normalitat a les coses", va recalcar l'imputat sobre el nomenament de la Infanta en l'entitat a través de la qual presumptament van ser desviats uns 5,8 milions d'euros.

En una de les seves preguntes entorn del paper de la filla del Rei Don Joan Carlos, Castro va observar que segons els estatuts de Nóos, amb tres membres en la Junta -president, tresorer i secretari- "bastava", al que el Duc va respondre que els seus assessors li van dir que "hi havia això, conformem que anaven a ser cinc i jo sempre he pensat que el formalisme eren cinc, no tres".

En interpel·lar-li sobre què feia llavors la seva esposa com a vocal, Urdangarin es va limitar a contestar: "absolutament gens", després de la qual cosa el jutge li va preguntar "i si no feia gens, para què estava allí?". "Li repeteixo Senyoria, jo sempre he pensat que feien falta cinc persones per formalitzar aquesta Junta i nomenem a les persones de màxima confiança i màxima transparència per a això. Gens més. És la primera notícia que haig d'amb tres ja haguéssim conformat la Junta", va etzibar l'encausat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH