L'audiència dóna 3 dies al fiscal perquè informi sobre la recusació demanada pels pares de Marta del Castillo

|

Marta del Castillo

L'Audiència Provincial de Sevilla ha donat tres dies de termini a la Fiscalia perquè es pronunciï sobre la recusació plantejada pels pares de Marta del Castell contra els magistrats de la Secció Setena, ja que els pares entenen que estan "contaminats" i tenen ja un judici format, per la qual cosa no estan en condicions de dictar la nova sentència contra Samuel Benítez ordenada pel Tribunal Suprem.

En aquest sentit, fonts judicials han informat a Europa Press que, aquest mateix dimecres, la Secció Setena de l'Audiència Provincial de Sevilla ha donat traslladat de la recusació plantejada pels pares de la jove assassinada al gener de 2009 al Ministeri Públic, que explica a partir d'aquest moment amb un termini de tres dies per pronunciar-se sobre aquest tema.

Al costat de la recusació, els pares de Marta del Castillo han presentat davant la Sala Segona del Suprem un incident de nul·litat excepcional en el qual demanen la nul·litat de la sentència que l'Alt Tribunal va dictar a principis del passat mes de febrer, en la qual descartava repetir el judici per aquests fets i ordenava emetre una nova fallada contra Samuel, que va ser absolt per l'Audiència Provincial, a més d'augmentar un any i tres mesos la condemna a l'assassí confés, Miguel Carcaño.

En aquest sentit, fonts de l'Alt Tribunal han confirmat a Europa Press que va ser a la fi del passat mes de febrer quan l'advocat dels pares de Marta va presentar aquest incident de nul·litat, en el qual a més de la nul·litat de la fallada sol·licita que les actuacions es retrotraigan fins al moment abans del dictat de la fallada per part de la Secció Setena de l'Audiència Provincial, emetent-se una altra sentència per una sala diferent.

En la fallada, la Sala penal del Suprem va ordenar a l'Audiència Provincial "reexaminar" el cas de Samuel, que va ser absolt per Secció Setena d'encobrir el crim, doncs considera "arbitrària" i "il·lògica" la seva decisió de situar a les 22,15 hores del 24 de gener de 2009 la sortida del cadàver de l'habitatge de León XIII on es va cometre l'assassinat.

El Suprem considera que l'Audiència va realitzar una valoració "il·lògica" de les proves existents en relació a l'hora en què el cadàver va ser tret del pis de León XIII, de manera que "ha de ser el mateix Tribunal el que ha de tornar a valorar aquests elements" i dictar un nou pronunciament sobre aquest punt "a fi de reexaminar la possible participació com a encobridor" del jove, tot això "amb llibertat de criteri i respecte per les regles de la lògica".

"ESPECULACIÓ"


El Suprem va estimar la infracció de la tutela judicial efectiva al·legada per Fiscalia i acusació particular, doncs considera que el fet de fixar al as 22,15 hores la sortida del cadàver de l'habitatge "és fruit de la intuïció o especulació de l'Audiència, que prescindeix del conjunt dels elements probatoris" practicats, "directes i perifèrics", la qual cosa fa "arbitrària" la conclusió en aquest punt.

En la fallada, el Suprem va decidir així mateix elevar un any i tres mesos la condemna a l'assassí confés de la jove per un delicte contra la integritat moral a compte del sofriment provocat als pares de la víctima amb els seus constants canvis de versió sobre el parador del cos, parador que a dia d'avui segueix sense conèixer-se.

Així mateix, va condemnar a Carcaño, en concepte de costes, a pagar els diners que va costar la recerca del cos en el riu Guadalquivir i en l'abocador d'Alcalá de Guadaíra, eximint-ho d'abonar les despeses per la recerca en la rasa de Llits, doncs aquests últims "tenen el seu origen exclusiu en la versió donada" per la llavors núvia de Carcaño. Cal recordar que la despesa total de la recerca es va xifrar en 616.319,27 euros.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH