PP presenta una demanda civil contra Bárcenas i El País

|

Pàg

El PP ha presentat una demanda civil per vulneració del dret a l'honor contra l'empresa editora del diari El País, així com contra el seu extresorer, Luis Bárcenas, perquè, segons aquest diari, és el "autor dels falsos papers" publicats "encara que ell l'hagi negat públicament i davant la Fiscalia Anticorrupció", segons informa el partit en un comunicat enviat aquest migdia als mitjans de comunicació.

En aquesta demanda el PP demana als demandats abonar 500.000 euros en concepte de "indemnització de danys i perjudicis, que inclou el dany moral". El partit anuncia que aquesta quantitat serà destinada a organitzacions de caràcter social.

De la mateixa forma, els exministres Ángel Acebes, Jaime Major Orella i Rodrigo Estona, així com el també exministre i actual sotssecretari de Política Autonòmica i Local del PP, Javier Arenas, han emprès "les mateixes accions legals" que el Partit Popular, per entendre que s'ha vulnerat el seu dret a l'honor.

En aquestes demandes particulars, els quatre manifesten igualment la seva intenció de dirigir l'acció "contra la persona o persones que hagin lliurat al diari El País els falsos documents publicats, la identitat dels quals es desconeix actualment".

EL PP PORTA UNA "ÚNICA COMPTABILITAT"

Segons assenyala el PP en aquesta demanda, "la difusió premeditada i irresponsable, inexplicable en un mitjà de comunicació, de documents (presumiblement prefabricats ad hoc) l'autenticitat dels quals, veracitat i autoria no s'ha contrastat ni d'una altra manera consta a qui els difon, posa evidentment de manifest el criticable i inexistent rigor professional i mala praxi del que fa".

A més, la demanda assenyala que "com han vingut manifestant inequívocament durant aquestes últimes dates tots i cadascun dels seus dirigents a els qui s'ha preguntat sobre el particular, el PP porta, i sempre ha portat, una única comptabilitat".

Segons destaca, aquesta comptabilitat se sotmet periòdicament, d'acord amb la legislació vigent, a la supervisió i control del Tribunal de Comptes, sense que la revisió de la mateixa per aquest òrgan "hagi estat objecte de tatxa o reserva de cap tipus". "Qualsevol informació o document que posi en dubte l'existència d'una única comptabilitat en el PP hem de, doncs reputarla com radicalment falsa, temerària i tendenciosa", afegeix.

"CLARA INTENCIÓ DE DANYAR LA IMATGE" DEL Pàg

En els seus respectius escrits, tant el PP com la resta dels demandants consideren que "el que subjeu en la forma d'actuar no és sinó la clara intenció de danyar la imatge i bona reputació del PP i dels seus dirigents i empleats".

Després de subratllar que la transcendència de la difusió de les notícies que es denuncien en la demanda ha estat de grans dimensions, destaca que poques vegades ha pogut sotmetre's a l'enjudiciament jurisdiccional un cas de lesió del dret a l'honor de "tan greus conseqüències" per als perjudicats.

En aquest sentit, en l'escrit de la demanda abunda en la idea que les conclusions "indegudament extretes de documents falsos i molt probablement manipulats, i les falòrnies derivades de la seva subjectiva interpretació pel mitjà, han danyat greument la imatge del PP i dels seus dirigents".

RECLAMEN QUE ES PUBLIQUI LA SENTÈNCIA EN EL PAÍS

Per tot això, el PP i els dirigents populars afectats sol·liciten que es declari que per part dels demandats s'ha vulnerat el dret a l'honor dels demandants i que aquesta vulneració ha suposat un dany efectiu en la imatge i prestigi dels demandants.

A més, reclama que es condemni als demandats a la publicació a la seva costa, de la sentència dictada en aquestes actuacions estimativa de la demanda, en els mateixos mitjans utilitzats per divulgar i posar a la disposició del seu públic els articles ofensius, i durant els mateixos dies en què s'han publicat les informacions objecto del present procediment, segons consta en el comunicat emès pel PP.

Finalment, se sol·licita als demandants que s'aboni en concepte d'indemnització de danys i perjudicis, que inclou el dany moral, l'import de 500.000 que serà destinat a organitzacions de caràcter social.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH