PRINCESES

Redacció Catalunyapress

andres madrid

Hi ha princeses de naixement, per matrimoni i de paper cuché; a Espanya no existeixen les de naixement, són Infantes; per matrimoni adquireixen tal títol les desposadas amb el Príncep d'Astúries. A Itàlia i Alemanya són abundants les princeses que, conscients de les escasses possibilitats d'ocupar tron, caminen per aquí dedicades a les més diverses activitats.


A Espanya li ha sortit una d'aquestes princeses de tot a cent que ve ocupant el nostre temps envoltada de morbositat i misteri. No és nova la cosa i se'm vénen a la memòria dues de les més conspícues protagonistes de la nostra història: La d'Éboli, eterna conspiradora durant el regnat de Felipe II que, almenys, ens va llegar el magnífic palau de Pastrana i la dels Ursinos que, al servei de Luis XIV, va caminar mangoneando els governs de Felipe V.

La d'ara ocupa, a la meva semblar, massa espais en les nostres vides; fins i tot en el Senat es va debatre ahir si va explicar o no amb escortes i prebendes impròpies d'un personatge de tan escàs fust.

La mossa és garrida i retrechera i no se sap molt bé d'on treu "p'a tant com destaca" que deia el cuplé. És un adossat que entreté molt al personal que segueix les coses de l'engonal, que, sembla ser, va caminar en negocis amb Urdangarín, un altre adossat, i en altres assumptes relacionats amb la seva condició de "amiga entranyable".

Embolicats com caminem en qüestions de supervivència, se m'antoja que tant protagonisme d'aquesta princesa ve bé com a entreteniment i aquí ha d'acabar el seu paper. Seria convenient que algú acabi d'aclarir les seves estranyes missions, si és que les va haver-hi; les gosses que va poder costar la seva estada entre nosaltres i quan acabi la investigació, es deixen uns bitllets damunt de la tauleta de nit i es va acabar la funció.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH