El govern del PP perd el temps i no combat l'atur

Redacció Catalunyapress

El govern del PP hauria d'entendre d'una vegada que per damunt de les dificultats que avui travessa la societat n'hi ha una que cal afrontar amb urgència: l'atur. Les darreres dades presenten xifres insostenibles: a Catalunya hi ha 661.176 persones que estan inscrites al Servei d'Ocupació i a Espanya s'han superat el cinc milions. I la realitat mostra que el volum de persones sense feina en edat activa és encara molt més elevat. La darrera enquesta de l'EPA així ho evidencia i posa de manifest que més de sis milions de persones no tenen feina.

Enfront d'aquesta xacra, cal prendre mesures per reduir la pèrdua de llocs de treball i la manca de oportunitats per a molts joves que encara no han tingut la seva primera feina laboral retribuïda. En aquesta perspectiva, el Grup Parlamentari Català va proposar al govern de l'Estat en el darrer debat de política general un conjunt de mesures per pal?liar la situació. Vam reivindicar un pla de xoc per a la creació i el manteniment de l'ocupació i l'impuls de l'activitat productiva mitjançant polítiques sectorials i transversals. La nostra prioritat econòmica és facilitar la creació de feina i facilitar liquiditat a les pimes i als autònoms perquè puguin mantenir i crear llocs de treball i a les famílies.
Estem absolutament convençuts que només amb mesures d'austeritat no ens en sortirem. Per això, tot i ser conscients que disposem de recursos limitats, apostem per prioritzar les inversions destinades a facilitar la contractació. I això passa, doncs, per ajudar i estimular les pimes, que són autèntic motor econòmic del nostre país i garantia de la creació de nous llocs de treball.
Des de CiU reclamem un pla de xoc per l'ocupació. Només així serà possible recuperar la confiança necessària per fer front a l'atur que afecta milers de persones el nostre país. I cada dia que passa sense que el PP actuï és un dia perdut i l'atur continua creixent.
Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d'Unió Democràtica de Catalunya

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH