Un dels millors hospitals oncològics americans fitxa a Joaquim Bellmunt

|

Bellmunt

Aquesta nova etapa en el Dana Farber Cancer Institute permitirà enfortir els llaços amb l'Hospital del Mar, obrir noves oportunitats per a la investigació en càncer i col·laborar en programes docents amb la Universitat d'Harvard.

El Dr. Joaquim Bellmunt, oncòleg especialista en càncer genitourinario de l'Hospital del Mar, s'incorporarà en el mes de març en el prestigiós Dana Farber Cancer Institute i Brigham and Women 's Hospital a Boston, Massachusetts (Estats Units). La proposta, que ha partit de la direcció del centre americà, inclou el seu nomenament com a professor associat de Medicina a la Universitat d'Harvard, sent el primer docent especialista en oncologia format fos de l'Estats Units.

El Dr. Bellmunt participarà activament en la Divisió d'oncologia de Tumors Sòlids i el Lank Center per a l'oncologia genitourinaria i formarà equip amb Anthony d'Amico, líder mundial en radioteràpia de càncer de pròstata, i amb Philip W Kantoff, pioner a descriure una vacuna contra aquest tipus de tumor. El seu treball a Estats Units permetrà consolidar els llaços de col·laboració entre aquestes institucions americanes i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), on el Dr. Bellmunt continuarà com a responsable d'investigació en càncer genitourinario, i amb la Unitat Docent de Medicina del mateix hospital (UPF-UAB), on mantindrà la seva situació de professor.

L'estada prèvia en 2009 com a professor visitant de l'Harvard School of Medicine per desenvolupar, entre uns altres, un projecte d'anàlisi del genoma dels tumors de bufeta, va propiciar que l'adreça del centre advertís el potencial de l'oncólogo per liderar l'avanç de la seva línia de treball en càncer genitourinario. Així, el Dr. Bellmunt pansa a formar part de l'elit de metges catalans que han estat sol·licitats per institucions sanitàries americanes per ocupar un càrrec amb responsabilitats assistencials, docents i d'investigació, superant els exigents requisits d'acreditació necessaris per exercir la professió mèdica als Estats Units i per dirigir equips facultatius.

DANA FARBER CANCER INSTITUTE I BRIGHAM AND WOMEN'S HOSPITAL

El Dana Farber Cancer Institute és un dels referents mundials en càncer, amb 300.000 pacients per any i més de 700 assajos clínics i el suport del National Cancer Institute. Reconegut internacionalment per la seva investigació i excel·lència clínica, està considerat un dels cinc millors hospitals americans en tractament oncològic per US Health News. Quant al Brigham and Women's Hospital és un hospital docent, adjacent a l'Harvard Medical School, que compta amb 793 llits, forma part de la llista d'honor dels America's Top Hospitals i està en el Top10 en set categories, incloent l'oncologia.

DR.BELLMUNT

El Dr. Bellmunt és Cap de la Secció de Tumors Sòlids del Servei d'Oncologia de l'Hospital del Mar des de 2006, on és també professor en la Unitat Docent de Medicina UPF-UAB. La seva especialitat és l'oncologia clínica genito-urinària i les seves àrees d'interès són els fàrmacs dirigits a noves dianes terapèutiques, la investigació clínica precoç i traslacional en l'àmbit dels receptors de factors de creixement i l'angiogénesis. La seva experiència inclou la direcció d'assajos internacionals multicèntrics de nous fàrmacs en el tractament del càncer de pròstata, ronyó i bufeta.

Ha estat fins a 2011 president del Comitè de Càncer de Bufeta Avançat en l'Organització Europea per a la Investigació i Tractament del Càncer (EORTC). És cofundador del Grup Español de Tractament de tumors genito-urinaris. És assessor de les més prestigioses publicacions mundials de l'especialitat i compta amb més de 250 articles arbitrats i més de 260 comunicacions en congressos i capítols de llibres. També és membre de la Societat Americana per a la investigació del Càncer i l'Associació Americana d'Oncologia Mèdica i forma part del Comitè Científic del Congrés de l'American Society of Clinical Oncology-Genitourinary. A Catalunya, participa com a assessor expert en l'elaboració i desenvolupament de les Oncoguías del CatSalut.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH