Ruz demana a la UDEF que li informi sobre la possible conexidad entre els "papers de Bárcenas' i Gürtel"

|

Pablo Ruz

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz estudia afegir la investigació dels denominats "papers de Bárcenas" a la causa en la qual tramita el "cas Gürtel", la qual cosa d'arribar a produir-se obligaria a la Fiscalia Anticorrupció a cessar en les diligències que va obrir el passat 24 de gener en relació amb una possible comptabilitat B en el PP i remetre tot l'actuat a l'Audiència Nacional.

En un acte donat a conèixer aquest divendres, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 dóna un primer pas en aquesta direcció a l'estimar parcialment un recurs de reforma presentat per la representació processal del PSOE en aquesta causa.

Demana a la UDEF que "al més aviat possible", emeti informe detallant els "elements subjectius (persones), objectius (fets) i de temporalitat" que acreditarien una suposada conexidad entre ambdues investigacions.

A l'hora de prendre aquesta decisió, Ruz ha tingut en compte nous fets com el reconeixement del propi Bárcenas de la seva compareixença davant un notari al que va exposar una relació de donants del PP i perceptors de quantitats i el document que va aportar durant la seva declaració del passat dilluns amb dades sobre 33 milions d'euros en donacions obtinguts pel PP entre 1999 i 2007 amb la següent llegenda al peu "Informis del Tribunal de Comptes (1999-2007)".

L'el acte que va dictar el passat 5 febrer, que és el que va ser recorregut en reforma, Ruz assenyalava que amb la informació remesa fins al moment per Suïssa, no resultava "suficientment acreditada la connexió dels nous fets denunciats amb els quals vénen constituint l'objecte del present procediment", en al·lusió a la petició del PSOE perquè entrés a investigar la suposada caixa B del Partit Popular.

Advertia, no obstant això, que "a l'empara de les ulteriors peticions de diligències", podria canviar d'opinió i ordenar a la Fiscalia Anticorrupció la remissió al seu jutjat del contingut de les diligències informatives que va incoar aquest departament el passat 24 de gener.

DECISIÓ PROVISIONAL

Ara, Ruz constata la "provisionalitat" del del criteri seguit fins a aquest moment tant per ell mateix com per la Fiscalia Anticorrupció que permet un canvi de criteri a la vista dels informes policials o ulteriors escrits que es presentessin.

Entre aquests nous indicis, Ruz apunta l'informe de la UDEF que, en ocasió de les anàlisis dels correus electrònics entre empleats del Dresdner Bank on Bárcenas tenia els seus comptes, parlava de la visita de Bárcenas el passat 14 de desembre al notari, davant qui va manifestar determinats fets relatius al "control dels ingressos i despeses" dels donatius rebuts pel PP entre 1994 i 2009.

Dit acta notarial recolliria diverses manifestacions de Bárcenas sobre el contingut d'aquesta quanta analítica i el visat del corresponent suport documental per part d'aquest i del també extesorero Álvaro Lapuerta "com a responsables de la utilització d'aquests fons" i el reflex amb detall de "els noms dels donants i els preceptores de fons". A això se suma el document atribuït al Tribunal de Comptes.

Tot això, segons el jutge, "determina que a l'efecte de reunir els elements de judici suficients per acreditar l'eventual connexió dels nous fets denunciats amb els quals vénen constituint objecte del present procediment", es demani informe a la UDEF perquè detalli les persones, fets i elements temporals que incidirien en aquesta conexidad.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH