Lleialtat o animadversió, fets i no paraules

Redacció Catalunyapress

Hi ha una cosa meridianament clara tant per al govern de la Generalitat com per a Convergència i Unió: Catalunya no podrà complir el dèficit del 0,7% imposat per l'Estat senzillament perquè és impossible d'assumir sense desmantellar el model català de societat del benestar que tants anys i tants esforços ha costat construir.

Des de CiU ens hi oposarem fins on sigui possible perquè el dèficit que exigeix el govern del PP a Catalunya és absolutament deslleial, injust i perjudicial per als interessos de Catalunya. Per aquest motiu al Senat tornarem a demanar al govern de l'Estat, concretament al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que es flexibilitzin els objectius. Dimarts a la sessió de control al Govern espanyol que es fa a la cambra alta exigirem que el 2013 s'espongi l'objectiu de dèficit de les comunitats autònomes amb el doble objectiu d'assolir una consolidació fiscal sostenible i al mateix temps complir amb la llei d'estabilitat.
No es pot ignorar l'esforç del govern de la Generalitat en els darrers dos anys: ha reduït molt significativament el dèficit, del 4'2 al 2% del PIB, en condicions molt dures i amb una situació de recessió econòmica que ha minvat el ingressos a totes les administracions, amb l'agreujant d'haver hagut de pagar un 90% més d'interessos pels deutes acumulats pels governs del tripartit. Estem d'acord en la necessitat de reduir el dèficit, però aquesta reducció continuada s'ha de poder fer a un ritme suportable que no posi en perill els elements bàsics del nostre estat del benestar.
Per això exigim una major lleialtat del govern de l'Estat amb Catalunya perquè traslladi la flexibilització que ha donat Brussel?les a Espanya (en els objectius de reducció de dèficit) a las administracions autonòmiques i perquè compleixi els compromisos de l'Estat amb Catalunya. Si el govern central pagués el que deu i el que s'ha compromés a invertir a Catalunya, la situació financera del nostre país canviaria substancialment. No fer-ho confirma el tracte deslleial i injust que dóna el govern de l'Estat a Catalunya i a tots els catalans.
Eva Parera, portaveu adjunta de CiU al Senat i membre del comitè de govern d'Unió

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH