Papà PSOE maltracta la mamà PSC

Redacció Catalunyapress

No existeix una llei contra la violència de gènere polític, però s'hauria d'escriure's. La sacsejada que es donen els uns als altres en casos com el que ens ocupa mereixeria ser regularitzada per una norma que evités les males maneres i, sobretot, els insults innecessaris. I això no obstant, ni els uns ni els altres deixen de ser el pa el nostre de la nostra convivència política, que ara mateix té com a protagonistes els socialistes espanyols, a seques, i als catalano-espanyols del pro- referèndum.

Ahir, si vostès van tenir l'amabilitat de llegir-me, aquest sènior advocava per una relació entre iguals, que és -al meu pobre entendre- l'única opció que evita conflictes innecessaris, perquè aquesta és també sempre una formula des del respecte mutu, davant de diferents maneres d'entendre les coses. I tan feliç m'havia quedat amb la meva idea, que no vaig reparar en el Cor dels Nens Cantores de Ferraz, en el qual, el tenor extremeny Vara, cantaire que no fa massa temps era militant del Partit Popular i fitxat pel "moderat" Rodriguez Ibarra per succeir-lo, es deixava anar un sol apocalíptic que enrieu-vos del "addio alla vita diTosca". que ens deixava a tots mig sords i a mi especialment preocupat.
Després va venir el de la dimissió de José Zaragoza i més tard la multa a la Chacón i el seu apartament de la llistes socialistes catalanes per No votar!, i llavors és quan em caic del ruc que muntava i m'adono que tot es reduïa a una lluita per la butaca de secretari general, que ha de dilucidar-se en un proper congrés del PSOE.
D'un sol tret han caigutdo dos ocells que "volaven sobre el niu del cucut". El cucut, o sigui el mes llest, és, per descomptat,Alfdredo Pérez Rubalcaba, i els ocells són la pròpia Chacon, que aquesta vegada no ha anat massa llesta i ha equivocat l'estratègia, i qui ha recorregut amb ella mitja Espanya explicant-li a la militància les excel·lències socialistes de la seva protegida i amiga.
I després, ve el de "l'espanyolitat" del PSOE, que és el que manté vius tipus com Alfonso Guerra, i a uns altres, només una mica més joves que ell, com Ramon Jáuregui, que segueixen xuclant del pot del puny i la rosa, mentre perllonguen la seva vida politica legislatura rera legislatura. Perquè per a dinosaures, el socialista sevillà, que contínua assegut en el seu escó des de la primera legislatura, que ja és agafar-se al seient, mentre censura la longevitat del dictador Franco i posa a parir als seus companys catalans invocant no se ben bé quines essències pàtries o si vostès ho prefereixen "la unidad de destino en lo universal", vaja, qu aquests pollastres tomaquers pretenen que tots els socialistes, des de Càdizsa Bilbao es converteixin en un exercito de clons de pensament únic i obediència cega.
Per si no n'hi hagués prou, aqui a "casa nostra", algun conegut tertulià amenaça amb trencar el carnet que li ha donat càrrec públic, i per tant ingressos, perquè "suposa" que els socialistes catalans i els socialistes espanyols han decidit "suïcidar-se" politicamente. Vinga, formós, ocupa't d'assessorar la CEOE, com ja vens fent, que és el teu, i deixa que els que t'han donat de menjar fins ara facin el que els vengui en gana encara que s'equivoquin. Clar que demanar-li a un "figura" com ell que sigui"tolerant" és gairebé com exigir a Bárcenas que sigui honrat.

Papà maltracta la mamà, i en aquesta fase estem. Com que no sóc optimista, a partir d'ara segurament poden passar dues coses. Una, que mamà guardi silenci i s'avingui a seguir convivint amb la seva parella, aguantant el que vingui, la qual cosa ja sabem com acaba. I dos, que la maltractada s'armi de valor, planti cara i digui:.. fins aquí hem arribat. què, com?. Mirin, a l'Europa del sud, que és on ens trobem, tots els partits d'esquerra han abandonat o perdut les seves sigles i comencen a unir-se en forces electorals progressistes, que són mes plurals i més vives. Ha passat a Grècia, va succeir a Itàlia i al mi m'agradaria que aquestamarea vermella entrés per Catalunya a l'estat espanyol. Perquè no comença el PSC a explorar aquest territori verge i mira cap al futur abans que se'n vagin tots els militants i la relació amb el PSOE acabi amb un sense viure?

A més d'un se li acabarien els arguments i posarien les seves barbes a remullar.

Manuel Fernando González
Editor i Director
www.catalunyapress.cat
www.pressdigital.es
.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH