Els secrets de les noves tarifes dels taxis

|

9parada-taxis

 El sector del taxi barceloní ha lamentat que no es faci una "major campanya d'informació" perquè els usuaris coneguin els beneficis de la supressió dels suplements de divendres, dissabtes i festius --de 0.00 a 06.00 hores-- i de maletes.

En declaracions a Europa Press, el portaveu de la Coordinadora Metropolitana del Taxi de Barcelona, Josep Maria Soto, ha assenyalat que en el cas dels trajectes curts a la nit en un dia festiu: "Ara anar d'urgència a un ambulatori, per exemple, costarà uns quatre o cinc euros, quan fins ara sortia per set a causa del suplement de dos euros".

Soto ha defensat que els suplements s'haurien d'haver suprimit progressivament i amb una compensació tarifària més directa, però el secretari general del Sindicat del Taxi de Catalunya (Stac) a Barcelona, Jose María Sánchez, ha considerat que "ja no tenen sentit" perquè es van crear quan hi havia una demanda major els caps de setmana que, amb la crisi, ja no existeix.
NOVES TARIFES
Després d'entrar en vigor les noves tarifes, el 15 de desembre, agafar un taxi a Barcelona és un 3,3% més car des de, una pujada que es desglossa en un 2% per l'augment de l'IVA --que no havia estat repercutit-- i un 1,3% que respon a la pujada dels costos d'explotació del taxi.
A més, es determina un suplement de 2,1 euros per a la sortida de diferents punts de la ciutat, a més dels de sortida i arribada des d'altres transports, i el de les nits especials --de 20.00 a 08.00-- que s'eleva a 3,1 euros; i per altres conceptes figura 20 euros la percepció mínima de carreres amb origen en l'Aeroport.
Així, les tarifes passen a dividir-se entre la T-1, que serà aplicable els laborables en horari diürn --de 08.00 a 20.00--; la T-2, en horari nocturn els laborables --de 20.00 a 08.00--, els dissabtes de 08.00 a 20.00, els diumenges de 06.00 a 20.00 els dies després de festiu, de 06.00 a 08.00; i la citada T-3.
La baixada de bandera per a les tres tarifes es manté en els 2,05 euros, mentre que el quilòmetre recorregut costarà 0,98 euros amb la T-1, 1,24 amb la T-2, i 1,44 amb la T-3; i l'hora d'espera s'eleva a 21,23 euros per a la primera tarifa i a 21,7 per a les altres dues.
El cost extra màxim de demanar un taxi per telèfon passa a ser de 3,4 euros amb la T-1, 4,2 amb la T-2 i 4,5 amb la T-3, i la percepció mínima de carreres amb servei de radioemisora s'estableix en 7 euros.
TELETAXI PERJUDICAT
Quant al nou sistema de torns que entrarà en vigor el 2 de gener --concretats en una horari per als autònoms, un altre per a les empreses i un altre per facilitar la conciliació laboral--, ha generat discrepàncies en autònoms i treballadors del teletaxi.
El representant de la Federació Catalana del Taxi Josep Maria Goñi assegura que les empreses de teletaxi no podran atendre a clients entre les 5.00 i les 7.00 hores i es veuran obligades a "usar cotxes particulars per no deixar abandonat al client", una mesura que queda fora de la legalitat

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH