Desarticulades dues xarxes internacionals de clonadores de targetes bancàries que operaven a Espanya

|

Clonador targetes

La Policia Nacional ha desarticulat dues organitzacions internacionals dedicades a la clonació de targetes de crèdit que actuaven a Madrid, València, Catalunya i Zaragoza, en una operació han estat detingudes deu persones i s'han desmantellat tres laboratoris de falsificació i un taller on fabricaven accessoris pel skimming.

La Policia Nacional ha desarticulat dues organitzacions internacionals dedicades a la clonació de targetes de crèdit que actuaven a Madrid, València, Catalunya i Zaragoza, en una operació han estat detingudes deu persones i s'han desmantellat tres laboratoris de falsificació i un taller on fabricaven accessoris pel skimming.

A més, segons ha informat el Ministeri de l'Interior en un comunicat, recollit per Europa Press, s'han practicat un total de cinc registres de domicilis en els quals han estat intervinguts tres lectors gravadors de targetes, dos lectors-memorizadores de bandes magnètiques, cinc ordinadors amb programari de falsificació de targetes i una impressora de targetes.

Així mateix, la Policia també s'ha confiscat de més de 2.000 targetes falses, dues plastificadoras de targetes, 16 pen drives amb numeracions per a la falsificació, plantilles de lletres i nombres de caràcters transferibles.

Les xarxes obtenien les numeracions de les targetes gràcies als contactes que mantenien amb altres grups que operaven a França, Romania i Mèxic, els qui les hi facilitaven a través d'Internet o SMS. Finalment utilitzaven les falsificacions per realitzar nombroses compres fraudulentes en comerços.

Un dels grups desarticulats estava liderat per un home, de nacionalitat equatoriana, sobrenomenat "El Español", baix les directrius del qual actuaven la resta de membres. Tenia contactes amb organitzacions de Romania i França que els remetien a través d'Internet o SMS numeracions copiades de targetes emeses a l'estranger. Aquestes dades eren obtingudes amb tècniques de skimming, és a dir, mitjançant la manipulació de caixers o de datáfonos TPVs (dispositius de pagament en els comerços).

Amb aquesta informació elaboraven les còpies en dos complets laboratoris dotats d'ordinadors amb programari de falsificació, lectors gravadors i impressores i plastificadoras de targetes. A més, aquest grup disposava d'un taller de fabricació d'elements pel skimming, amb els quals manipulaven caixers automàtics per copiar les dades de les targetes de forma fraudulenta.

Per utilitzar les targetes falsificades buscaven la col·laboració de propietaris o responsables d'establiments comercials que es prestessin a passar les targetes il·lícites a canvi d'un a comissió.

Els investigadors van identificar i van detenir a vuit persones, tres d'elles a Saragossa, quatre València i una Madrid, i van desmantellar els laboratoris de clonació i fabricació de material de skimming utilitzats pel grup.

NUMERACIONS PROCEDENTS DE MÈXIC
El segon grup desarticulat utilitzava un 'modus operandi' similar a l'anterior, encara que en aquest cas la informació de les numeracions procedia de Mèxic. El grup actuava a Catalunya i Madrid. En aquesta última ciutat es trobava el seu principal responsable, un ciutadà nascut a Camerun, el qual va ser detingut al seu domicili quan es trobava enfront de l'ordinador fabricant targetes falses. Aquest se servia de diversos col·laboradors que, situats en un graó inferior de la xarxa, seleccionaven els articles que després anaven a comprar, principalment roba de conegudes marques internacionals.

Una vegada triades, era el capitost de la banda qui acudia a les tendes per pagar fraudulentament els productes amb les targetes duplicades. La persona que adquiria la mercaderia comprada de forma il·lícita va ser també arrestada. La destinació d'aquesta roba estava a Àfrica (Guinea Equatorial i Camerun) on aquestes persones estaven instal·lant tendes de roba i complements per a la seva venda en aquestes dates de Nadal, que prèviament havien estat adquirides a Madrid amb les targetes falsificades.

Aquesta operació ha estat duta a terme per la Secció de Mitjans de pagament de Delinqüència Econòmica, UDEF Central de la Comissaria General de Policia Judicial conjuntament amb la Prefectura Superior Policia d'Aragó (BPPJ-Zaragoza, Delinc. Econòmica); JSP de la Comunitat Valenciana (BPPJ-València, Delinc. Econòmica); JSP Catalunya (BPPJ-Barcelona, IV Delinc. Econòmica); JSP Madrid (BPPJ-XX).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH