El forat de BFA- Bankia és de 10.444 milions d'euros  segons el FROB
 

|

Sense títol

 El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha xifrat, segons els informes encarregats a tres experts independents, un 'forat' en la valoració econòmica de BFA-Bankia per un total de 10.444 milions d'euros, va informar l'entitat depenent del Banc d'Espanya.
 

Aquesta valoració negativa de 10.444 milions d'euros és inferior a la de juny, que ascendia a 13.000 milions d'euros. D'aquest import total de 10.444 milions d'euros del grup BFA, 4.148 milions d'euros corresponen a la valoració econòmica d'entitat cotitzada Bankia.

Les valoracions econòmiques de Catalunya Banc ja havien llançat un resultat negatiu de 6.674 milions d'euros, mentre que en el cas de NCG Banc el valor econòmic es va xifrar en -3.091 milions d'euros.
En el cas de Banc de València, entitat declarada com no viable en solitari i adjudicada a CaixaBank, s'ha obtingut un valor de liquidació negatiu de 6.340,5 milions d'euros.
El FROB ha aprovat la recapitalización de les quatre entitats nacionalitzades - BFA-Bankia, NCG Banc, Catalunya Banc i Banc de València-, que es durà a terme abans que finalitzi aquest any amb la injecció en els propers dies d'un total de 36.968 milions d'euros.
En concret, les injeccions de capital s'executaran mitjançant les corresponents operacions de reducció i ampliació de capital en NCG Banc, Catalunya Banc, Banc de València i BFA.
En el cas de Bankia, la recapitalización es realitzarà mitjançant l'emissió d'obligacions convertibles contingents subscrites per BFA que es transformaran en capital després de l'operació de reducció de capital que tindrà lloc a principis de 2013.
Així, BFA escometrà una ampliació de capital per un import de 13.459 milions d'euros, que s'afegeix a la de 4.500 milions d'euros efectuada el passat 3 de setembre i que serà subscrita per aportació no dineraria de títols del Mecanisme Europeu d'Estabilitat (MEDE) que seran subscrits i desemborsats pel FROB.
A més, procedirà a l'emissió per part de Bankia de bons convertibles contingents a exclusió del dret de subscripció preferent per un import de 10.700 milions d'euros, que seran subscrits per BFA. Igualment, el FROB va indicar que a principis de 2013, es produirà una reducció de capital en Bankia amb la finalitat de restablir l'equilibri entre el capital i el patrimoni net o valor econòmic, moment en el qual es convertiran en accions ordinàries els bons convertibles contingents subscrits.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH