Catalunya serà una de les regions d'Europa amb els impostos més elevats, segons la Càmera de Barcelona

|

Artur Mas

Catalunya serà una de les regions d'Europa amb els impostos més elevats, segons la Càmera de BarcelonaCatalunya serà una de les comunitats autònomes i una de les regions d'Europa amb els impostos directes més elevats quan s'aprovin els nous tributs acordats per CiU i ERC, segons revela un informe elaborat per la Cambra de comerç de Barcelona.

Catalunya serà una de les comunitats autònomes i una de les regions d'Europa amb els impostos directes més elevats quan s'aprovin els nous tributs acordats per CiU i ERC, segons revela un informe elaborat per la Cambra de comerç de Barcelona.

Després de comparar l'impost de patrimoni, el de successions i donacions, i el tram autonòmic de l'IRPF --tributs sobre els quals tenen competència les autonomies--, la Càmera de Barcelona ha conclòs que Catalunya se situarà "molt per damunt" de les comunitats amb fiscalitat més alta en relació al patrimoni i successions.

Pel que fa a l'IRPF, Catalunya tindrà l'impost més alt d'Espanya i de la Unió Europea, i solament estarà superada per Suècia, afegeix l'informe.

El document també destaca que cap comunitat autònoma ha regulat un mínim exempt general per sota dels 700.000 euros en el cas de l'impost de patrimoni, i apunta al fet que si Catalunya aplica una rebaixa d'aquest mínim exempt --tal com reflecteix l'acord entre CiU i ERC-- passaria a ser una de les dues comunitats que més graven.

Quant a successions, la majoria de comunitats autònomes han eliminat aquest impost entre familiars propers, i solament algunes ho mantenen per determinats imports i segons el patrimoni preexistent.

Amb l'actual normativa, a Catalunya no es tributa en el cas de l'herència, mentre que en els casos de donacions la tributació està prop de la mitjana del conjunt de comunitats.

Encara així, l'acord entre CiU i ERC contempla un augment de la recaptació entre 150 i 200 milions d'euros, la qual cosa significa que s'anul·larà la rebaixa aprovada per CiU i que va entrar en vigor en 2011 i es tornarà a la situació anterior, quan la recaptació de l'impost se situava en prop de 300 milions d'euros.

TRAMS DE L'IRPF

La Càmera de Barcelona també destaca que totes les comunitats comparteixen els mateixos tipus en els primers quatre trams autonòmics en relació a l'IRPF, que van des del 12% al 21% --a excepció de Madrid i La Rioja, que han aplicat rebaixes del 1%--.

Malgrat això, a Catalunya, els contribuents amb rendes molt elevades tributen pel marginal més alt de totes les comunitats i dels països membre de la Unió Europea.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH