Ángel Carromero arribarà a Espanya en les "properes hores"

|

Ángel Carromero

El sotssecretari de Noves Generacions del PP de Madrid, Ángel Carromero, condemnat a quatre anys de presó a Cuba per l'accident de trànsit on van morir els opositors cubans Oswaldo Payá i Harold Cepero, arribarà a l'Aeroport de Madrid-Barreges "en les properes hores".

El sotssecretari de Noves Generacions del PP de Madrid, Ángel Carromero, condemnat a quatre anys de presó a Cuba per l'accident de trànsit on van morir els opositors cubans Oswaldo Payá i Harold Cepero, arribarà a l'Aeroport de Madrid-Barreges "en les properes hores".

Així ho han assenyalat a Europa Press fonts properes al jove, que han explicat que encara que la intenció inicial era que Carromero estigués a Madrid per Nochebuena o Nadal, finalment no ha pogut ser i el seu retorn s'ha retardat uns dies.

El Consell de Ministres va autoritzar el passat 14 de desembre el trasllat a Espanya de Carromero, després de l'acord aconseguit amb Cuba vuit dies abans, perquè aquest compleixi a Espanya la condemna imposada per les autoritats cubanes.

El dirigent de NNGG del PP podria complir la seva condemna a Espanya sense necessitat d'ingressar a la presó en cas que se li concedís el tercer grau penitenciari. En haver estat condemnat a menys de cinc anys, podria rebre aquesta classificació directament i substituir l'obligació de pernoctar a la presó a canvi de sotmetre's a un control telemàtic.

Carromero va ser condemnat per un delicte d'homicidi imprudent a 4 anys de presó pel que la Direcció general d'Institucions Penitenciàries podria concedir directament a Carromero el tercer grau penitenciari sense necessitat que hagués de complir abans un període de seguretat.

Segons l'article 36 del Codi Penal només "quan la durada de la pena de presó imposada sigui superior a cinc anys, el Jutge o Tribunal podrà ordenar que la classificació del condemnat en el tercer grau de tractament penitenciari no s'efectuï fins al compliment de la meitat de la pena imposada".

A la seva arribada a Espanya, la Junta de Tractament de la presó que li correspongui haurà d'estudiar l'expedient penitenciari resultant de la seva estada a Cuba. En aquest expedient figuren dades com el temps de la seva condemna, el temps que ha romàs a la presó o si ha rebut algun tipus de redempció.

Una vegada l'Audiència Nacional aprovi el temps de la seva condemna, la Junta de Tractament ja podria establir la seva classificació entre primer grau (aïllament), segon grau o tercer grau (règim obert).

Amb el tercer grau, un pres només ha de pernoctar a la presó, encara que hi ha una modalitat de tercer grau per la qual el reclús és vigilat mitjançant control telemàtic i ni tan sols ha de dormir a la presó, segons preveu el reglament penitenciari.

A l'hora de concedir un tercer grau, es tenen en compte aspectes com l'arrelament, el fet de tenir un treball o que no representi risc per a la societat o que no sigui reincident, elements que serien aplicable en el cas de Carromero.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH