Barcelona destinarà tres milions a prevenir els desnonaments durant 2013

|

Aturats

L'Ajuntament de Barcelona destinarà un mínim de tres milions d'euros en 2013 --ampliables segons les necessitats-- a ajudes dels serveis socials destinades a les persones i famílies vulnerables, prioritzant les que estan en risc de desnonament o "exclusió residencial" per no poder pagar la hipoteca per prevenir els desnonaments.

L'Ajuntament de Barcelona destinarà un mínim de tres milions d'euros en 2013 --ampliables segons les necessitats-- a ajudes dels serveis socials destinades a les persones i famílies vulnerables, prioritzant les que estan en risc de desnonament o "exclusió residencial" per no poder pagar la hipoteca per prevenir els desnonaments.

Així ho recull una proposició presentada per ICV-EUiA en el ple d'aquest divendres que ha estat aprovada per tots els grups --el Govern municipal de CiU i UpB han introduït esmenes-- excepte el PP, que s'ha abstingut.

També emplaça al Govern a suspendre totes les execucions hipotecàries i desnonaments fins que es modifiqui la llei hipotecària i d'enjudiciament civil, mitjançant la dació en pagament, la derogació del desnonament exprés i la garantia de permanència del deutor en risc d'exclusió al domicili en litigi mitjançant un lloguer social.

Així mateix, insta al Govern al fet que aprovi durant el 2013 una nova convocatòria del programa de prestacions econòmiques de caràcter social per al pagament del lloguer i la hipoteca, després de suprimir-les en 2011 i 2012.

El text també aposta per enfortir el Servei de Mediació en els processos d'execució hipotecària i desnonament, proposant a la Jutge Degana de Barcelona que no autoritzi cap desalojamiento a la ciutat que no hagi passat per aquest servei en les Oficines d'Habitatge.

Així mateix advoca per garantir el realojamiento dels desnonats, prioritàriament al mateix barri en què vivien, incrementant el nombre d'habitatges a la disposició de la Taula d'Emergència Social i l'augment de les places d'habitatge dotacional per a persones i famílies vulnerables fins a les 400 fins al 2015.

En relació a les entitats financeres amb les quals opera l'Ajuntament, demana acords al Govern municipal perquè aquestes suspenguin els processos de desnonament i cedeixin els seus pisos buits al consistori.

En relació al 'banc dolent' o Sareb --la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària-- reclama que cedeixi un mínim del 30% dels seus habitatges als ajuntaments perquè aquests els destinin a programes d'emergència i lloguer social.

La regidor del PP Míriam Casanova ha criticat la proposició aprovada titllant-la de demagoga per les seves "mesures impossibles", com el detenir els desnonaments i generalitzar la dació en pagament.

ACORD DEL GOVERN

La tinent d'alcalde de Qualitat de Vida, Maite Fandos, ha assegurat que el Govern municipal està treballant en un "acord complicat" amb les entitats financeres que aviat explicarà, afegint que els 40 pisos d'allotjament temporal per a famílies en situació vulnerable pendents d'obrir -s'haurien d'haver-hi obert 65 però solament han estat 25-- arribaran en tres mesos.

Al marge d'aquesta proposició, el ple ha aprovat per unanimitat una proposició d'UpB per parar esment integral a les famílies i llars amb tots els seus membres en atur, evitant la seva exclusió social, garantint els seus drets bàsics a l'habitatge, a la salut i a l'educació, i fomentant la seva inserció laboral.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH