Agbar llança una OPA sobre Aigües de Sabadell a un preu de 60 euros per títol

|

Agbar

Aigües de Barcelona (Agbar), ha formulat una Oferta Pública d'Adquisició (OPA) d'accions sobre la totalitat de Companyia d'Aigües de Sabadell (Cassa) a un preu de 60 euros per títol, segons ha informat Agbar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aigües de Barcelona (Agbar), , ha formulat una Oferta Pública d'Adquisició (OPA) d'accions sobre la totalitat de Companyia d'Aigües de Sabadell (Cassa) a un preu de 60 euros per títol, segons ha informat Agbar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquest preu per títol que ha formulat Agbar suposa valorar la companyia en uns 37,6 milions d'euros, i l'oferta està condicionada a l'obtenció del 51% de Cassa incloent la participació d'Agbar, que en l'actualitat se situa en el 13,6%.

Per tant, Agbar adquirirà a través de l'OPA almenys el 37,38% del capital social de Cassa, equivalent a un mínim de 234.809 accions, per un import de 14,08 milions d'euros o aquell percentatge que garanteixi la titularitat per part d'Agbar del 51% dels drets de vot.

Per a això, Agbar ha subscrit amb diversos accionistes de Cassa, titulars en conjunt de l'un 22,86% de la seva capital, un contracte de compromís de formulació, presentació i acceptació de l'oferta.

Entre aquests accionistes figuren el Gremi de Fabricants de Sabadell, Unnim Banc, la Cambra de comerç de Sabadell, Banc Sabadell, i la Societat de Cartera del Vallès.

Agbar ha assenyalat que l'objectiu d'aquesta adquisició és "enfortir el projecte industrial de l'empresa a través del paper d'Agbar com a soci industrial de referència".

També ha afirmat que la integració de Cassa a la xarxa de societats d'Agbar li proporcionarà la possibilitat d'accedir a una sèrie d'avantatges, tant des del punt de vista tècnic com a financer, entre les quals assenyala els resultats de les seves activitats de R+D+i, millors condicions per negociar amb subministradors i la possibilitat de fer polítiques de formació de personal en el marc d'un grup d'activitat a nivell mundial.

Ha afegit que, després de l'adquisició, Agbar contempla que Cassa continuï desenvolupant la seva labor en l'àmbit del cicle integral de l'aigua i seguir gestionant les seves activitats en les localitats en les quals actualment està establerta.

Així mateix, ha subratllat que Cassa seguirà mantenint el seu caràcter "sabadellenc" i per això, la seva seu social romandrà en aquesta cocapital del Vallès Occidental.

Fuentes de Cassa han afirmat a Europa Press que l'única informació de la qual disposen és la que Agbar ha publicat en la CNMV i que encara l'estan analitzant.

Agbar ha afegit com a informació complementària --en un fet rellevant posterior-- que compta amb "fons propis suficients" per pagar el preu ofert, i que en tractar-se d'una oferta d'acceptació voluntària, no és exigible que la xifra oferta sigui equitativa.

Així mateix, després de la liquidació de l'OPA no preveu excloure de cotització a Cassa "tret que els nivells de difusió accionarial i freqüència de negociació no siguin adequats".

Segons marca la normativa, Agbar presentarà a la CNMV la sol·licitud d'autorització de l'OPA i el fullet explicatiu i documentació complementària en el termini màxim d'un mes.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH