Més de 100 equips directius de centres de salut de Madrid ha presentat ja la dimissió contra l'externalització

|

Manifestants a Madrid

Un total de 120 centres d'Atenció Primària, el 44 per cent dels 270 centres de la Comunitat, ja han publicat la carta de renúncia a les seves funcions en protesta per l'externalització de 27 centres de salut que inclou el Pla de Sostenibilitat de la Conselleria de Sanitat.

Un total de 120 centres d'Atenció Primària, el 44 per cent dels 270 centres de la Comunitat, ja han publicat la carta de renúncia a les seves funcions en protesta per l'externalització de 27 centres de salut que inclou el Pla de Sostenibilitat de la Conselleria de Sanitat.

Així ho ha detallat un dels portaveus de la Plataforma de Centres de Salut, que impulsa aquesta iniciativa de pressió davant els plans del Govern regional, Alejandro Teixidor, que també és integrant de l'equip director del centre de salut de les Ciutats, a Getafe.

Teixidor ha explicat que aquesta campanya per aconseguir adhesions no conclou "ni molt menys avui" i que se seguiran oberts a rebre noves adhesions per a la dimissió en bloc.

"Això no va a parar fins que es retiri el pla de sostenibilitat. No hi ha marxa enrere", ha relatat Teixidor per explicar que els equips dels centres de salut que no han acudit a l'Assemblea, celebrada en el Col·legi de Metges, estan reflexionant de manera col·lectiva en cada cas per determinar si se sumen a aquesta iniciativa.

Una vegada que obtinguin les signatures o renúncies que considerin suficients, atès que aspiren a obtenir el major nombre de dimissions en els centres de salut, es farà lliurament de la carta de renúncia en la Conselleria de Sanitat.

El portaveu d'aquesta plataforma ha manifestat que està mesurada s'ha pres per "compromís ètic amb els pacients i amb la qualitat assistencial", alhora que ha detallat que "existeixen alguns casos de renúncia de persones que porten més de 15 anys de servei en aquests llocs".

Malgrat que la renúncia no es fa efectiva, segons la carta, fins al moment de la publicació del plec de condicions del concurs dirigit a externalitzar 27 centres de salut, termini adoptat "per responsabilitat", sí ha admès que el funcionament d'aquestes instal·lacions podria haver-se afectat per la renúncia de l'equips directiu.

Per la seva banda, el també portaveu de la plataforma, Santiago Cubero, ha censurat l'actitud que, al seu judici, ha mantingut el conseller de Sanitat, Javier Fernández Lasquetty, que en la seva opinió "ha insultat i ha cridat mentiders" als professionals amb les seves declaracions a l'hora de valorar les manifestacions contra el seu pla i les alternatives que s'han presentat per part dels professionals sanitaris.

En el text de la carta, que han rubricat ja els 120 equips directius, es manifesta el "rotund i unànime" rebuig "a un pla que no suposa cap avantatge per a la sanitat pública". "Atempta directament contra l'equitat de l'atenció sanitària i contra els drets d'usuaris i professionals, vulnera la llei de lliure elecció i afavoreix els interessos econòmics sobre els criteris de bona pràctica clínica", aprofundeix la missiva dirigida al Conseller.

"Una vegada aprovat el citat Pla de Sostenibilitat i davant la inminencia de la privatització de la gestió d'un elevat numero de centres de salut desitjo transmetre-li el meu desig de no participar en activitat organitzativa alguna que suposi una afectació d'aquest pla. Per tant, li presento la meva dimissió com a responsable a partir del mateix dia de la publicació dels plecs per externalitzar la gestió de qualsevol centre de salut."

La missiva conclou amb la següent manifestació: "Mantinc intacte el meu compromís professional amb els pacients i usuaris del centre de salut i confio que siguin vostès capaces de prendre per si mateixos les mesures necessàries per mantenir la qualitat assistencial, docent i científica que amb tanta satisfacció dels nostres conciutadans hem vingut desenvolupant durant anys.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH