Zapatero va complir amb el compromís d'estabilitat pressupostària en 2010

|

Zapatero demana "mesures de confiança" abans del 9N per apropar postures

El dèficit amb el qual es van tancar els comptes públics en 2010, l'any en què el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero va anunciar una primera onada de retallades al maig, va ascendir a  un 5,21% del PIB, gairebé mig punt menys de l'objectiu, que per a aquest exercici el govern el fix en 5,7%, amb el que es va complir amb el compromís d'estabilitat pressupostària.

Així consta a la Declaració sobre el Compte General de l'Estat de 2010 dictada pel Tribunal de Comptes, que acaba de ser remesa a les Corts. Segons aquest informe, el dèficit de fa dos anys va registrar finalment una "desviació positiva del 0,49%" pel que fa a l'objectiu del 5,7%.

A més, en desagregar la dada s'observa que mentre l'Administració General de l'Estat (AGE) va complir el seu objectiu d'estabilitat pressupostària en reduir en 0,89 punts el seu objectiu (5,9% del PIB), en la Seguretat Social la desviació negativa va aconseguir els 0,4 punts, pel que fa a l'objectiu de superàvit del 0,2%.
En 2010 s'ha presentat "per primera vegada" un estat amb la informació consolidada de compromisos de despesa adquirits amb càrrec a exercicis posteriors, l'import dels quals ascendia a la fi de 2010 a 683.714 milions, dels quals 625.626 milions corresponien a la càrrega derivada del Deute --445.952 milions per l'amortització de capitals i 179.674 milions per retribucions de capital--.
El Tribunal observa també "diferències entre els imports que figuren comptabilitzats com a obligacions reconegudes en entitats pagadores integrades en el Compte General del sector públic administratiu i els recíprocs drets contrets en entitats perceptores" per valor de 25 milions d'euros, una quantitat "notablement inferior" als 159 milions de 2009,

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH